Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο τιραμισού


Το κλασικό ιταλικό γλυκό που έχουμε λατρέψει όλοι είναι το τιραμισού. Είναι η ιδανική πρόταση για όσους δεν μπορούν τις πολύ γλυκές πάστες και τούρτες και θέλουν να υπάρχει μια ιδιαίτερη ένταση στη γεύση. Σίγουρα ο συνδυασμός του εσπρέσο με το μασκαρπόνε και το κακάο, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.


Υπάρχουν όμως πολλές διαφορετικές εκδοχές του συγκεκριμένου γλυκού, οι οποίες ξεφεύγουν από αυθεντικό ιταλικό τιραμισού. Σήμερα θα σας προτείνουμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε και να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

 


Συνταγές γλυκά: πώς να φτιάξετε το αυθεντικό τιραμισού


 

Τι υλικά θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 6 αυγά
  • 30 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 350ml κρύο καφέ εσπρέσο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 50ml κονιάκ ή μπράντυ



 Εκτέλεση γλυκού:



Οι ποσότητες που δώσαμε αντιστοιχούν σε 8 μερίδες, οπότε προσαρμόστε τις δοσολογίες ανάλογα με το πόσες μερίδες θέλετε να βγουν.


Το πρώτο βήμα λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε το μίξερ σας και να βάλετε μέσα τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και να τα χτυπήσετε αρκετά καλά μέχρι το μείγμα σας να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες με αρκετά ανοιχτό χρώμα.



Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το μισό από το κονιάκ ή το μπράντυ, ανάλογα με το τι επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε και χτυπήστε και πάλι αρκετά καλά τα υλικά σας.



Τώρα, αφού καθαρίσετε καλά τα χτυπητήρια από το μίξερ σας, ξεκινήστε να χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά που αφήσατε πριν μέχρι να σφίξουν. Μόλις δείτε ότι είναι έτοιμα, πάρτε μια σπάτουλα και αδειάστε τα μέσα στο προηγούμενο μπολ με το τυρί και ανακατέψτε τα με το χέρι.



Έπειτα, πάρτε ένα μπολάκι και ρίξτε μέσα τον εσπρέσο μαζί με το υπόλοιπο κονιάκ/μπράντυ και το κακάο σε σκόνη και ανακατέψτε τα καλά. Μέσα σε αυτό το μπωλ θα πρέπει να βυθίζετε γρήγορα ένα-ένα τα σαβαγιάρ. Στη συνέχεια, πάρτε ένα γυάλινο πυρέξ με μήκος περίπου 20 εκ. και τοποθετήστε τα με την πλακέ πλευρά προς τα επάνω.



Από πάνω από την πρώτη στρώση από τα σαβαγιάρ, βάλτε το μισό μείγμα από το μασκαρπόνε και τα αυγά και μετά κοσκινίστε το κακάο ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Σειρά έχει η δεύτερη στρώση, οπότε επαναλάβετε τη διαδικασία βάζοντας σαβαγιάρ, κρέμα και στο τέλος κακάο.


Το τελευταίο βήμα είναι να βάλετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!


Πηγή:
www.ediva.gr