Το παιδί υποφέρει, θα μου στρίψει!

Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που έχετε για το παιδί, που και μόνο στη σκέψη ότι δεν είναι καλά (ψυχολογικά ή σωματικά), νιώθετε ότι τρελαίνεστε. Πάμε να δούμε ορισμένους τρόπους καλύτερης ψυχολογικής διαχείρισης από μέρους σας ανάλογων καταστάσεων:

  • Όσο και δύσκολο να φαντάζει, είναι απαραίτητο να δείτε με μεγαλύτερο κυνισμό την κατάσταση. Μπορεί όντως να μην το χωράει το μυαλό σας, όμως και οι άσχημες στιγμές είναι στο πρόγραμμα. Δεν έγινε κάτι μη αναστρέψιμο, οπότε επικεντρωθείτε στην ουσία.

  • Προσπαθήστε να μην πηγαίνει το μυαλό σας πάντα στο χειρότερο σενάριο, ιδιαίτερα όταν μαθαίνετε τα μαντάτα από τρίτους. Από τη στιγμή που σας λένε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, δεν υπάρχει λόγος να σας πιάνει πανικός.

  • Αν σε αυτή την ηλικία και με τόσες εμπειρίες νιώθετε εμφανώς ανίσχυροι στη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης, είναι δεδομένο ότι δε θα μπορέσετε να προσφέρετε το παραμικρό στο παιδί σας, σε μια στιγμή μάλιστα που σας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.

  • Από εκεί και πέρα, αν μιλάμε για σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα και διαπιστώσετε ότι αδυνατείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και γενικά νιώθετε ανήμποροι να βοηθήσετε το μικρό σας, ζητήστε βοήθεια από το σύντροφό σας ή ακόμα και από ειδικό.