Κυτταρίτιδα: Αυτές είναι οι τροφές που την προκαλούν


Καλοκαίρι έρχεται, αλλά η κυτταρίτιδα δε γνωρίζει εποχή. Και επειδή αποτελεί «καημό» και πρόβλημα των περισσότερων γυναικών, σας παραθέτουμε τη λίστα με τις τροφές που την προκαλούν. Μάθετε λοιπόν ποιες τροφές καλό είναι να αποφεύγετε, αν θέλετε να βάλετε το μαγιώ σας και να νιώθετε άνετα... 

Γλυκά με ζάχαρη: Κεικ, μπισκότα, σοκολάτες, ντόνατς και όλες αυτές οι γλυκιές λιχουδιές,ανεβάζουν την ινσουλίνη η οποία δημιουργεί λιπώδη ιστό και όλο το λίπος κάθεται στα «ψωμάκια» σας...

Τροφές με λίπος και αλάτι:  Όλα τα τηγανητά φαγητά και οι κονσέρβες, τα πατατάκια και τα πρόχειρα σνακ. το βούτυρο, το πρόβειο τυρί, τα λουκάνικα αλλά και λιπαρό κόκκινο κρέας σας επιβαρύνουν με λιπαρά και αλάτι. Για αυτό λοιπόν, προτιμήστε το λευκό κρέας αντί για το κόκκινο και μαγειρέψτε στον ατμό ή προτιμήστε τα βραστά ή στο φούρνο, ενώ αντί για αλάτι, καλό είναι να χρησιμοποιείτε λεμόνι στο φαγητό.

Fast food: Τα αγαπάμε οι περισσότερες, αυτή είναι η αλήθεια! Βέβαια, αν μια φορά στο τόσο απολαμβάναετε ένα μπέργκερ με τηγανητές πατάτες, τότε δεν κάνετε κυτταρίτιδα. Κυτταρίτιδα θα κάνετε αν το γρήγορο φαγητό γίνει καθημερινότητα και τρόπος ζωής. Μόλις σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια, θα δείτε άμεσα διαφορά στο δέρμα σας.

Αλκοόλ: Έχει πολλές θερμίδες και τοξίνες και αποτελεί «τζιζ»  τροφή στον τομέα της δίαιτας και της διατροφής.Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι το αλκοόλ αυξάνει τη βλάβη των μυικών και δερματικών κυττάρων.

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Και τι εννοούμε με αυτό; Όλα τα έτοιμα φαγητά, όπως οι έτοιμες σάλτσες ζυμαρικών, το παγωτό, οι χυμοί, τα σνακ, τα μπισκότα, οι κονσέρβες και τα λουκάνικα κτλ. 

Άρα λοιπόν, την επόμενη φορά που θα είστε στο σούπερ μάρκετ ή που θα νιώσετε μια ροπή προς αυτές τις τροφές, καλό είναι να το ξανασκεφθείτε και δε θα το μετανιώσετε...