Εύκολη και οικονομική συνταγή για τούρτα με φράουλες



Το καλοκαίρι οι φράουλες έχουν την τιμητική τους και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε πάρα πολλά γλυκά, για να τους δώσεις μια ελαφριά, γλυκιά και πολύ δροσιστική γεύση. Το μόνο που δεν θα πάρουμε εύκολα την απόφαση να φτιάξουμε είναι μια τούρτα με φράουλες, καθώς απαιτεί αρκετά υλικά και διαδικασία.


Υπάρχουν όμως εύκολες συνταγές, που δεν χρειάζονται καν ψήσιμο και εμείς απλά δεν τις γνωρίζουμε. Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου που θα δεις στην συνέχεια, μπορείς να το φτιάξεις σαν τούρτα γενεθλίων ή και σαν επιδόρπιο για το Σαββατοκύριακο, που όλη η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι με φίλους.

 


Πώς να φτιάξεις τούρτα με φράουλες χωρίς ψήσιμο!



Τι υλικά θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου με τις φράουλες:

  • Μπισκότα Digestive ή Πτι Μπερ
  • 1 κιλό φράουλες
  • 3,5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1,5 φριτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)


Η διαδικασία για την τούρτα βήμα προς βήμα:


Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και να τα χτυπήσεις καλά, για να έχεις ένα αποτέλεσμα σαν την κρέμα που βάζουμε στο cheesecake, μόνο που αντί για τυρί κρέμα θα κάνεις την εναλλακτική, πιο οικονομική και ελαφριά έκδοση, που είναι με γιαούρτι.


Ταυτόχρονα, όσο χτυπάς την κρέμα γάλακτος, θα πρέπει να προσθέσεις την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αλάτι και να αφήσεις τα υλικά σου να χτυπηθούν καλά, μέχρι το μείγμα σου να είναι παχύρρευστο και λείο.



Μόλις τελειώσεις, πάρε μία φόρμα ή πυρέξ με μέγεθος 9x13 και βάλε στον πάτο του μια λεπτή στρώση από την κρέμα που μόλις έφτιαξες. Στην συνέχεια, κάλυψε όλη την επιφάνεια από το πυρέξ σου με μπισκότα, φροντίζοντας να μην αφήσεις κενά. Από πάνω τώρα, βάλε μια πιο παχιά στρώση από την κρέμα σου και μερικές φέτες από τις φράουλες.


Επάνω από τις φράουλες θα πρέπει να ξανά βάλεις μπισκότα και έπειτα κρέμα και αντί για φράουλες να βάλεις μπανάνα. Αν δεν θέλεις φυσικά μπορείς να συνεχίσεις με φράουλες.



Επανέλαβε τις στρώσεις, μπισκότα, κρέμα, φράουλες ακόμη μία φορά, για να έχεις συνολικά 3 στρώσεις και βάλε το γλυκό σου στο ψυγείο, για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να μαλακώσουν τα μπισκότα που έχει μέσα.



Όσο για την διακόσμηση του, μπορείς να βάλεις μισές φράουλες ή φέτες, αλλά και διάφορα άλλα φρούτα τις προτίμησης σου. Ένα εξαιρετικό topping που θα του ταίριαζε απίστευτα, είναι και το σιρόπι σοκολάτας.


Δοκίμασε αυτή την εξαιρετικά εύκολη και οικονομική συνταγή για γλυκό χωρίς ψήσιμο και ετοιμάσου να καταπλήξεις τους πάντες!


Πηγή: www.ediva.gr