Πώς να φτιάξεις αφράτο κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι



Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τα γλυκά, ίσως απλά κάποιοι να προτιμούν κάποιο επιδόρπιο το οποίο ενώ έχει έντονη και νόστιμη γεύση δεν είναι και τόσο γλυκό που να τους λιγώνει. Μια εξαιρετική επιλογή για αυτές τις περιπτώσεις είναι σίγουρα το κέικ με πορτοκάλι, το οποίο είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις και ξετρελαίνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.


Μια εξίσου καλή επιλογή για τους λάτρεις του πορτοκαλιού είναι και το σουφλέ πορτοκάλι, με την μόνη διαφορά ότι εκεί μιλάμε για ένα ατομικό επιδόρπιο, το οποίο θα σου κοστίσει περισσότερο από όσο το κέικ.


Για να το κάνεις όμως ακόμη πιο γευστικό και απολαυστικό, το eDiva.gr σου βρήκε την πιο εύκολη συνταγή για αφράτο κέικ!


Οικονομική συνταγή για αφράτο κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι!



Τι υλικά θα χρειαστείς για το κέικ:


  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό


Διαδικασία για να φτιάξεις το κέικ πορτοκάλι



Αρχικά, θα πρέπει να προθερμάνεις το φούρνο στους 170 και να ρίξεις λίγο αλεύρι στον πάτο από την φόρμα στην οποία θα ψήσεις το κέικ σου, ώστε να μην σου κολλήσεις και να μπορείς να το ξεφορμάρεις πιο εύκολα.



Τώρα, θα πρέπει να αναμείξεις σε ένα μικρό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Άσε το μπολ στην άκρη και πιάσε το μίξερ, ώστε να χτυπήσεις ελαφρά το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και φυσικά τη βανίλια.


Θα περιμένεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου και στην συνέχεια θα χαμηλώσεις την ταχύτητα του μίξερ σου, για να προσθέσεις τα ξηρά συστατικά που άφησες στο μικρό μπολ και στο τέλος θα ρίξεις και το λάδι. Φρόντισε να έχεις ένα λείο αποτέλεσμα πριν κλείσεις το μίξερ.


Τώρα το μόνο που μένει είναι να ρίξεις το μείγμα σου στην φόρμα του κέικ και να το ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να το τρυπήσεις με μία οδοντογλυφίδα και να βγει στεγνή.



Για το γαρνίρισμα του γλυκού σου, θα χρειαστεί να καραμελώσεις μερικές φέτες πορτοκάλι. Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να πάρεις ένα τηγάνι και να ρίξεις μέσα την μισή κούπα ζάχαρη και το νερό και αφού πλύνεις και σκουπίσεις το πορτοκάλι σου, να το κόψεις σε πολύ λεπτές φέτες και να τις βάλεις στο τηγάνι.


Η θερμοκρασία αρχικά θα πρέπει να είναι μέτρια προς υψηλή για να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη, ενώ μόλις απλώσεις τις φέτες του πορτοκαλιού, θα πρέπει να την χαμηλώσεις και να τις αφήσεις να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές.


Μόλις βγάλεις το τηγάνι από την φωτιά, βάλε τις φέτες να στεγνώσουν επάνω σε μερικές χαρτοπετσέτες.



Τέλος, μόλις κρυώσει το κέικ σου, χτύπα την άχνη ζάχαρη με τον χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να αναλύσει καλά η ζάχαρη και ρίξε το γλάσο επάνω από το κέικ σου και από πάνω τις φέτες που καραμέλωσες.


Πηγή: www.ediva.gr