Νηστίσιμη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι



Η Σαρακοστή ακόμα καλά κρατεί, αλλά το θέμα φαγητό έχει πάψει να μας απασχολεί τόσο. Θες λίγο ότι πλέον έχουμε συνηθίσει, θες λίγο ότι μέσα από το ediva.gr έχουμε βρει τις κατάλληλες νηστίσιμες συνταγές τόσο σε γλυκά όσο και αλμυρά. Από τα αγαπημένα μου νηστίσιμα φαγητά είναι οι γαρίδες. Γαρίδες στο τηγάνι, στο φούρνο με θαλασσινά και ριζότο, σαγανάκι.


Για αυτό, λοιπόν, σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ τον τρόπο που φτιάχνω τις γαρίδες σαγανάκι. Εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι, μια συνταγή που σίγουρα θα σε κάνει να βουτάς το ψωμί στη σαλτσούλα, αφού πρώτα έχεις φάει όλες τις γαρίδες!

 


Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1- 1 1/2 κούπα σάλτσα τομάτας
  • 1 ποτήρι κρασί
  • λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικό)
  • λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:



Πάρε τις γαρίδες και άδειασε τες στον νεροχύτη για να τις καθαρίσεις και να τις πλύνεις. Μην ξεχάσεις να βγάλεις από τη ραχοκοκαλιά το εντεράκι. Επίσης, εγώ για να μην ταλαιπωρούμαι λέω στον ψαρά να μου τις καθαρίσει, οπότε το μόνο που κάνω στο σπίτι είναι να τις περάσω ένα νερό και να βγάλω το εντεράκι.



Σε βαθύ τηγάνι βάλε λίγο λάδι- ίσα να καλύψει τον πάτο και άφησε το να κάψει. Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκι και μόλις το λάδι είναι έτοιμο ρίξε το να σοταριστεί. Εάν σου αρέσει η γεύση του κρεμμυδιού μπορείς να το βάλεις και σε ροδέλες. Αφού πάρει χρώμα και μαλακώσει λίγο, ρίξε τις γαρίδες να σοταριστούν και αυτές.



Έπειτα πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά. Όσο πιο καυτερό το θέλεις, τόσο περισσότερη πρόσθεσε. Προσωπικά, βάζω περίπου μισή πιπεριά γιατί αφενός η συνταγή το σηκώνει και αφετέρου λατρεύω τα καυτερά. Πρόσθεσε το κρασί μαζί και με ένα ποτηράκι νερό και κάνε 2-3 ανακατέματα.



Τέλος πρόσθεσε τη σάλτσα τομάτας. Και σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με το πόσο κόκκινο θέλεις το φαγητό σου, βάζεις. Περίπου μία με μιάμιση κούπες είναι μια καλή ποσότητα. Αλάτι και πιπέρι στο τέλος και άφησε το φαγητό σου να πάρει μια βράση. Αν δεις ότι χρειάζεται και άλλο ζουμάκι πρόσθεσε λίγο νερό.



Οι γαρίδες σου είναι πανέτοιμες. Σέρβιρε σε μια πιατέλα και μπορείς να ρίξεις μαϊντανό από πάνω για ντεκόρ. Εάν θέλεις να προσθέσεις και τυράκι- όπως είθισται σε συνταγές για σαγανάκι- μπορείς να προσθέσεις στο τέλος νηστίσιμο τυράκι που μπορείς να βρεις στα σούπερ μάρκετ. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις την καυτερή πιπεριά με απλή πιπεριά. 


Πηγή: www.ediva.gr