Εύκολη & γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ



Δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην κάνει κέικ για να πάρει στη δουλειά ή να δώσει κολατσιό στα παιδιά ή να το βγάλει μαζί με τον καφέ. Όμως κάποια στιγμή το βαριέσαι. Όσες παραλλαγές και να κάνεις θα παραμένει πάντα ένα γλυκό κέικ. Κάθισα, λοιπόν, και σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό και το κέικ να πάρει άλλη μορφή.


Στο ediva.gr φτιάξαμε αλμυρό κέικ και σου δίνουμε τη συνταγή. Είναι εύκολο γρήγορο και νόστιμο. Είναι σαν να τρως πίτσα απλά με διαφορετική ζύμη. Χαρτί και στυλό γρήγορα για να σημειώσεις τα υλικά! 

 


Εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ



Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  •  200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  200γρ. Βιτάμ
  •  200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  •  200γρ. ζαμπόν σε κύβους
  •  1 φλ. φέτα (κατά προτίμηση κομμένη σε κύβους)
  •  200γρ γιαούρτι
  •  4 αυγά
  •  αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση:



Σε ένα μπολ χτύπα το Βιτάμ καλά μέχρι να αφρατέψει και σταδιακά πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά. Για να είσαι σίγουρη ότι δε θα πέσει κάποιο τσόφλι ή ότι κάποιο αυγό θα είναι χαλασμένο, θα σου πρότεινα να σπάσεις τα αυγά πρώτα σε ένα μπολάκι πριν τα χτυπήσεις μαζί με το Βιτάμ!



Σειρά έχουν το αλεύρι, το γιαούρτι, η φέτα και το ζαμπόν. Αν χρησιμοποιείς μίξερ κατέβασε την ένταση στο χαμηλό και πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι και το γιαούρτι. Έπειτα, πρόσθεσε και το ζαμπόν με την φέτα. Σε αυτό το σημείο αν θέλεις το κέικ σου να έχει κομματάκια φέτας και ζαμπόν, θα ήταν καλύτερα να ανακατέψεις απαλά με μια κουτάλα έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά. Τέλος πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι.



Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε μια στενόμακρη φόρμα βάλε λίγο Βιτάμ στον πάτο και στα πλαϊνά και από πάνω στρώσε μια λαδόκολλα. Ρίξε το μείγμα του κέικ και άπλωσε το ομοιόμορφα. Από πάνω ρίξε και το τριμμένο κεφαλοτύρι! Βάζοντας την λαδόκολλα θα αποφύγεις το να σου κολλήσει το κέικ στη φόρμα.


Τώρα, εάν προτιμάς στρογγυλή φόρμα ή σε οποιοδήποτε σχήμα μπορείς να βάλεις το μείγμα σου εκεί. Βάλε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όπως και στο κλασσικό κέικ θέλεις το μαχαίρι σου να βγαίνει καθαρό.


Bonus Tip:



Και επειδή στην μαγειρική δεν τελειώνουν ποτέ οι ιδέες εννοείται πως μπορείς να προσθέσεις στο κέικ σου ό,τι τραβάει η όρεξη σου. Εμένα μου αρέσει πολύ να προσθέτω ελιές και πιπεριές. Δίνουν μια πιο έντονη γεύση στο κέικ. 


Πηγή: www.ediva.gr