Εύκολη τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα



Το καλοκαιράκι καλά κρατά ακόμα και η λιγούρες για κάτι γλυκό επίσης. Με τη διαφορά, όμως, ότι μια σοκολάτα ή ένα σιροπιαστό δε θα μας δροσίσουν τόσο. Τι καλύτερο για να δροσιστείς και να ανεβάσεις και λίγο το ζάχαρο σου, από μια τούρτα παγωτό; Τίποτα, φυσικά!


Και επειδή καλοκαιριάτικα δεν χρειάζεται να ζοριστείς, στο ediva.gr σου έχουμε την πιο εύκολη τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα! Μόλις 3 υλικά και ο χρόνος που θα χρειαστείς για να την ετοιμάσεις το μέγιστο μισή ωρίτσα. Πάμε γρήγορα να την ετοιμάσουμε και να την βάλουμε στην κατάψυξη να παγώνει! 

 



Πανεύκολη τούρτα παγωτό καραμέλα



Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 350γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 2 συσκευασίες παγωμένα καραμελωμένα γάλατα
  • 400γρ. μπισκότα (περίπου 36 τμχ.)




Εκτέλεση:



Σε ένα μπολ- ή στον κάδο του μίξερ- ρίξε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα καραμελωμένο γάλα. Χτύπα τα καλά μέχρι να αφρατέψουν και να έχουν μια υφή σαν γιαούρτι. Περίπου 5-6 λεπτά είναι αρκετά. Αν σου αρέσει η γεύση της καραμέλας μπορείς να βάλεις και το 1/3 από το δεύτερο καραμελωμένο γάλα.



Σε ένα τσέρκι 20εκ. στρώσε στον πάτο μπισκότα. Έτσι ολόκληρα, όσα πάρει για να καλυφθεί καλά ο πάτος. Έπειτα ρίξε τη μισή από την γέμιση. Με ένα κουτάλι ρίξε σε διάφορα σημεία το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα. Σε αυτό το σημείο έχεις δύο επιλογές. Είτε μπορείς να στρώσεις τα μπισκότα πάνω από τη μισή γέμιση και μετά να ρίξεις και την υπόλοιπη, είτε να συμπληρώσεις τη μισή γέμιση από πάνω και στο τέλος να βάλεις τα μπισκότα πάνω πάνω.


Εγώ προτιμώ να κάνω μια στρώση μπισκότα, γέμιση, μπισκότα, γέμιση και στο τέλος να καλύπτω την επιφάνεια με τριμμένο μπισκότο. Όπως προτιμάς το κάνεις. Η τούρτα είναι έτοιμη. Στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Αφού παγώσει μπορείς να "ορμήξεις". Καλή απόλαυση!



Bonus Tips:


Αντί να κάνεις 2 στρώσεις με μπισκότα μπορείς τη δεύτερη στρωσιά να την αντικαταστήσεις με σπασμένα μπισκότα. Πάρε τα μπισκότα και σπάσε τα με τα χέρια σου γύρω γύρω να απλωθούν καλά. Επίσης, αν θέλεις να εντυπωσιάσεις και να την βγάλεις σαν επιδόρπιο, μπορείς να χύσεις από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείς να προσθέσεις αλατισμένα φιστίκια στην γέμιση! 


Πηγή: www.ediva.gr