Η άμμος είναι φίλη, μην την κάνετε εχθρό


Μπορεί οι παραλίες και κυρίως αυτές που έχουν άμμο να είναι το… όνειρο όλων των παιδιών, όμως η άμμος κρύβει και κάποιους κινδύνους, κυρίως σε ό,τι αφορά τα μικρότερα παιδάκια.

Τα μωρά, που έρχονται σε πρώτη επαφή με την άμμο μπορεί να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, με το να αρνούνται να πατήσουν τα πόδια τους σε αυτήν ή ακόμα και να κλαίνε όταν την αγγίζουν.

Να ξέρετε ότι είναι μία φυσιολογική ενέργεια και ότι το μωράκι σας χρειάζεται χρόνο, για να συνηθίσει.

Εσείς καλό θα ήταν να μην «εκβιάσετε» την επαφή του με την άμμο, αλλά να του στρώσετε μία ψάθα ή μία πετσέτα, να αρχίσετε πρώτα εσείς να παίζετε με την άμμο και σιγά σιγά να βάλετε το μωρό στο παιχνίδι σας.

Μπορεί να μην καταφέρετε, από την πρώτη κιόλας μέρα, πολλά πράγματα αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μικρό σας, θα συνηθίσει και, όσο περνάει ο καιρός, θα τρελαίνεται όλο και περισσότερο για παιχνιδια μαζί της!

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, το μωρό σας να ενθουσιαστεί με την άμμο, με αποτέλεσμα να θέλει να την πιάσει, να την πετάξει ολόγυρα, ακόμα και να τη… γευτεί!

Γι’ αυτό έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και προσπαθήστε από την αρχή να του δώσετε να καταλάβει ότι μάλλον δεν είναι τόσο καλή ιδέα να βάλει στο στόμα του την άμμο ή να την πετάξει στα μάτια του.

Αν τελικά δεν το προλάβετε και η άμμος μπει στα ματάκια του, τότε προσπαθήστε να την ξεπλύνετε με άθφονο νεράκι και αναζητήστε βοήθεια γιατρού, μόνο όταν μετά πολλές ώρες το μωρό σας δείχνει να έχει ενοχλήσεις.

Αν προσπαθήσει να τη… φάει, απομακρύνετέ του το χέρι από το στόμα, ξεπλύνετε και σκουπίστε την περιοχή γύρω από τα χείλια, μια και η άμμος μπορεί να ερεθίσει το στοματάκι του.