Πώς «συστήνουμε» τη θάλασσα στο μωράκι μας


Ήρθε το καλοκαιράκι και ανυπομονείτε για το πότε θα μπείτε στη θάλασσα μαζί με το λίγων μηνών μωράκι σας;

Πιστεύετε ότι θα έχετε πλέον την ευκαιρία να παίξετε μαζί του στο νερό άφοβα;

Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και προπαντώς μην κάνετε τίποτα χωρίς πρώτα να έχετε ρωτήσει τον παιδίατρό σας!

Ένα νεογέννητο δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση να επισκεφθεί τη θάλασσα, κυρίως λόγω του ήλιου, πόσο μάλλον να μπει μέσα σε αυτήν.

Καλό θα ήταν να ενημερώσετε για τα σχέδιά σας τον γιατρό σας, λέγοντάς του πού θα πάτε και πώς έχετε στο μυαλό σας να περάσετε τις ώρες σας στην παραλία με το μωράκι σας.

Εφ'όσον, λοιπόν, ο παιδίατρός σας ανάψει το… πράσινο φως, εξοπλιστείτε με όλα τα απαραίτητα για την πρώτη του γνωριμία με τη θάλασσα και κυρίως ...οπλιστείτε με την υπομονή σας, καθώς τα μωρά είναι απρόβλεπτα ως προς το πώς θα αντιδράσουν στην πρώτη τους επαφή με τη θάλασσα.

Έχετε κατά νου ότι η αντίδραση του μωρού σας μπορεί να μην είναι το ίδιο ενθουσιώδης όσο με το μπανάκι, που του κάνετε τις βραδινές ώρες, αφού ο όγκος του νερού στη θάλασσα έχει αποδειχθεί ότι μάλλον τρομάζει τα μωρά, που αναζητούν την ασφάλεια της αγκαλιάς σας.

Μπείτε μέσα στη θάλασσα με αργό και σταθερό βήμα και αλλάξτε τα σχέδιά σας αν διαπιστώσετε ότι το παιδι σας κρυώνει ή γενικά αντιδρά.

Καλό θα ήταν να το αφήσετε για λίγο στις όχθες της θάλασσας να την περιεργαστεί και να παίξει δίπλα της, μέχρι να την συνηθίσει.

Όταν βγάλετε το μωρό, φροντίστε να το σκουπίσετε και να να το διατηρήσετε ζεστό, ενώ συνεχίζετε να παίζετε μαζί του!