Πικάντικη ομελέτα με λαχανικά



Ας μη γελιόμαστε. Πολλές οι ώρες στην κουζίνα και πολλές παράλληλα και οι υποχρεώσεις. Όμως αντί να καταφύγουμε στην εύκολη και καθόλου υγιεινή λύση του έτοιμου φαγητού, μπορούμε απλά να κάνουμε μια ομελετίτσα τόσο νόστιμη και θρεπτική, που ακόμα και μάγειρες θα ζήλευαν. Τα μπαχαρικά Captain's έχουν τη σωστή συνταγή!

Συστατικά για 6 μερίδες

• 300 γρ. φρέσκα φασολάκια (καθαρισμένα)
• ½ κιλό πατάτες (βρασμένες)
• 6 – 8 αυγά
• 100 γρ. φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος
• 3 κουταλάκια κορν φλάουρ
• 1 βαζάκι ΜΙΧ για ομελέτες CAPTAINS
• ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
• ½ κουταλάκι πάπρικα (καυτερή)
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι, προαιρετικά

Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατόνερο για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
2. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο κρύο γάλα.
3. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το βαζάκι ΜΙΧ για ομελέτες CAPTAINS, το πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε το μίγμα των αυγών με τις πατάτες.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αδειάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε από πάνω τα φασολάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα για 15 λεπτά περίπου.
5. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο καπάκι ή μια σπάτουλα την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, κομμένη σε κομμάτια.

Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να γίνουν οι πατάτες πιο αρωματικές, προσθέστε την ώρα που βράζουν 2 φύλλα δάφνης μαζί με 3-4 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι.
• Μην βάλετε το πιπέρι καγιέν μέσα στην ομελέτα, αλλά να την σερβίρετε πασπαλίζοντας την από πάνω, λίγο πριν την σερβίρετε. Γίνεται πιο εντυπωσιακή.

Πηγή: Μπαχαρικά Captain's