Το junk food συνδέεται με τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό


Οι γυναίκες, που προσπαθούν να συλλάβουν, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση junk food, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό.

Για πρώτη φορά σε μια έρευνα του University of Adelaide στην Αυστραλία, οι επιστήμονες μελέτησαν τη διατροφή που ακολουθούσαν 300 γυναίκες όσο καιρό προσπαθούσαν να συλλάβουν. Και μπορεί μέχρι σήμερα να ξέραμε ότι η διατροφή που ακολουθεί κάθε γυναίκα στην περίοδο της εγκυμοσύνης της επηρεάζει τόσο την ίδια όσο και το έμβρυο, αλλά σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα αποδείχτηκε ότι και η διατροφή πριν από την σύλληψη παίζει  με τη σειρά της πολύ σημαντικό ρόλο.

Η κατανάλωση λιπαρών, ζάχαρης, έτοιμων επεξεργασμένων τροφών και γενικά junk food αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να γεννηθεί ένα μωρό πρόωρα, με όποια προβλήματα και δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Η Dr Jessica Grieger, επικεφαλής της έρευνας, υποστήριξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν άπαχο κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, φρούτα και λαχανικά είχαν μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό. Αντίθετα οι γυναίκες που έτρωγαν γλυκά, chips, μπισκότα και άλλες τροφές πλούσιες σε λιπαρά και γλυκαντικές ουσίες είχαν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν πριν από την 37η εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να ενημερώνονται για τη σημασία της σωστής διατροφής και να επιλέγουν ένα θρεπτικό και υγιεινό διαιτολόγιο, όχι μόνο όταν ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες, αλλά από την στιγμή που ξεκινούν τις προσπάθειες για να συλλάβουν.