Mοσχαράκι με κολοκυθάκια!


Μια συνταγή για μοσχαράκι με κολοκύθια, που αν το βράσετε καλά (είναι λίγο ζόρικο το μοσχάρι) θα γίνει λουκούμι. Πολλοί βάζουν λίγα καροτάκια και το «σβήνουν» με λίγο λευκό κρασί.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και περισσότερα λαχανικά όπως μελιτζάνες και φρέσκα κρεμμυδάκια.





 

 

 



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


Για 6 άτομα:

 

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ωμοπλάτη
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι/πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Τεμαχίζετε το κρέας σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.


Βήμα 2

Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζετε και τα καθαρίζετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνει μέρος της φλούδας. Τα κόβετε σε ροδέλες και τα αφήνετε για 30’ να σουρώσουν καλά, πασπαλίζοντας τα με χονδρό αλάτι.


Βήμα 3

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε το κρέας.


Βήμα 4

Μόλις ροδίσει προσθέτετε νερό ως τη μέση τις κατσαρόλας. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να ψηθεί για 30’.


Βήμα 5

Έπειτα προσθέτετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες τις οποίες έχετε ξεσποριάσει και κόψει σε μικρούς κύβους.


Βήμα 6

Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30’ ακόμα, στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια και ψήνετε για 15’.

Στο σερβίρισμα πασπαλίζετε με αλεσμένο μαϊντανό.


Συμβουλή:
Μόλις προσθέσετε τα κολοκυθάκια προσέχετε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.




Πηγή: www.ediva.gr