Εύκολη συνταγή για σπιτικό προφιτερόλ

Προφιτερόλ βρίσκεται στα ζαχαροπλαστεία, στα σούπερ μάρκετ, σχεδόν παντού, αλλά σαν το φρέσκο χειροποίητο δεν υπάρχει!. Διαβάστε, λοιπόν, μια συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας προφιτερόλ, για να εντυπωσιάσετε.

 


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • ½ κούπα νερό
  • ½ βούτυρο πλάκα
  • Λίγο αλάτι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Λίγη κανέλα σκόνη
  • Παγωτό βανίλια

Κρέμα σοκολάτας:

  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά σιρόπι καλαμποκιού (cornsyrup)
  • Λίγη ακόμη κανέλα σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°.

Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι αφήνοντας το να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να έχει σχηματίσει μια μπάλα και να έχει τραβηχτεί από τις άκρες τις κατσαρόλας.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 3-4 λεπτά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι κρύο, πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να μαγειρέψετε τα αυγά. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τα αυγά ένα την φορά. Μην προσθέσετε το δεύτερο αυγό μέχρι να έχει ανακατευτεί καλά το πρώτο. Προσθέστε κανέλα και χτυπήστε καλα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής εξοπλισμένο με μια μεγάλη ευθεία άκρη και φτιάξτε μπάλες σε ένα δίσκο με ένα φύλλο λαδόκολλα. Αφήστε χώρο μεταξύ κάθε μπάλας γιατί φουσκώνουν! Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν πάρουν λίγο χρώμα και είναι στεγνές και κριτσανιστές βγάλτε τις και αφήατε τις να κρυώσουν.

Βήμα 6

Σε μια κατσαρολίτσα ρίξτε λίγο νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλτε το πάνω στην κατσαρόλα (μπεν-μαρί).

Βήμα 7

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 8

Όταν είστε έτοιμη να σερβίρετε κόψτε στη μέση κάθε μπαλίτσα και γεμίστε με παγωτό. Ρίξτε ζεστή τη σάλτσα της σοκολάτας.


Πηγή: www.ediva.gr