Εξωτική συνταγή για καυτερό αρνάκι!


Μια αυθεντική κινέζικη συνταγή για δυνατά στομάχια είναι το καυτερό αρνάκι, που θα σας δυσκολέψει λιγάκι, αλλά αν είστε λάτρης της κινεζικής κουζίνας, θα ευχαριστηθείτε και την διαδικασία και το αποτέλεσμα.


Το πιο δύσκολο με αυτή τη συνταγή είναι να βρείτε κάποια απο τα υλικά, αλλά αν ξέρετε που να κοιτάξετε θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν όλα.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • Ένα κιλό κατεψυγμένου αρνιού
  • 50 γρ. διάφανα λαζάνια
  • Ένα μεγάλο κινέζικο λάχανο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 2 κομμάτια κρέμας φασολιού κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κονσέρβες των 400 γρ. κονσομέ


Σάλτσες :

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 2 κουταλιές κομμένη ρίζα τζιντζερ
  • 6 κουταλιές πάστας σουσαμιού
  • 3 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 6 κουταλιές σάλτσα σόγια
  • 4 κουταλιές σάλτσα τσιλι
  • 4 κουταλιές κομμένο κόλιανδρο (προαιρετικά)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Αφήνετε το αρνί να ξεπαγώσει, αλλά ενώ είναι ακόμη κατεψυγμένο το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες ,τακτοποιείτε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να ξεπαγώσει εντελώς.


Βήμα 2

Μουσκεύετε τα λαζάνια (Τα διάφανα λαζάνια ονομάζονται επίσης λαζάνια σελοφάν και είναι ημιδιαφανή)  σε καυτό νερό για 10’ λεπτά και μόλις περάσουν τα στραγγίζετε που καλά.


Βήμα 3

Βάζετε τα φύλλα του λάχανου και το σπανάκι σε ένα πιάτο. Βάζετε την κρέμα φασολιού(Τofu) και τα λαζάνια σε ένα άλλο πιάτο.


Βήμα 4

Ανακατεύετε σε μια σαλτσιέρα τα κρεμμυδάκι και το τζιντζερ.


Ανακατεύετε την πάστα σουσαμιού και το σησαμέλαιο σε άλλη σαλτσιέρα. Βάζετε την σάλτσα σόγιας και την σάλτσα τσιλι σε διαφορετικά μπολάκια. Αν θέλετε κολιανδρο τον βάζετε σε ξεχωριστό μπολάκι.


Βήμα 5

Ζεσταίνετε το κονσομέ σε χύτρα φοντύ ή παρόμοιο σκεύος επάνω στο τραπέζι.


Βήμα 6

Για να σερβίρετε κάθε άτομο ανακατεύει την σάλτσα στο πιάτο του. Χρησιμοποιώντας ξυλάκια η πιρουνάκια φοντύ κάθε άτομο βυθίζει ένα κομμάτι κρέας στο καυτό κονσομε να μαγειρευτεί και μετά το βουτάει στην έτοιμη σάλτσα να το φάει.


Βήμα 7

Όταν φαγωθεί όλο το κρέας λαχανικού, οι κρέμες φασολιών και τα λαζάνια προστίθενται μέσα στην χύτρα και μαγειρεύετε για 5’-10’ λεπτά .


Σερβίρετε αυτή την σούπα στο τέλος του φαγητού.


Πηγή: www.ediva.gr