Τί λέτε για Cheesecake με κόκκινο μύρτιλλο;


Θέλετε να αποδείξετε ότι τα γλυκά που φτιάχνετε είναι τα καλύτερα? Τότε φτιάξτε αυτό το απαλό, πλούσιο σε γεύση cheesecake με κόκκινο μύρτιλλο και ξετρελάνετέ τους όλους!

Για την βάση χρειάζεστε :


- 200 γραμμάρια μπισκότα αλεσμένα

- 25 γραμμάρια ζάχαρη

- 120 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

 



Για την γέμιση χρειάζεστε :


- 680 γραμμάρια τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)

- 200 γραμμάρια ζάχαρη

- 1  κουταλιά της σούπας αλεύρι

- 4 αυγά

- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

- 2 βανίλια εσάνς

 



Για το μείγμα των μυρτίλλων χρειάζεστε :


- 300  γραμμάρια μύρτιλλα – 100 γραμμάρια ζάχαρη

- 480 γραμμάρια νερό

- ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση




Πρώτο βήμα :


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το μείγμα των μυρτίλλων. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια. Είναι έτοιμο όταν πήξει και γίνει σιρόπι. Πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια! Όταν γίνει έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει και βάζετε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

 

Δεύτερο βήμα :


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα την ζάχαρη και το βούτυρο. Αφού τα ανακατέψετε παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και στρώνετε το μείγμα. Καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο.

 

Τρίτο βήμα :


Ανακατεύουμε με μίξερ για 2 λεπτά το τυρί, μετά προσθέτετε την ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάτε για ακόμα 2 λεπτά. Μετά αρχίζετε να βάζετε τα αυγά ένα-ένα την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Πρέπει να γίνει ομοιογενές μείγμα.


Τέταρτο βήμα :


Ήρθε η ώρα να βγάλετε από το ψυγείο την φόρμα. Βάλτε πάνω από τη βάση την μισή ποσότητα από την κρέμα που φτιάξατε. Μετά προσθέστε 5-6 κουταλιές από το μείγμα των μυρτίλλων και με ένα μαχαίρι σχηματίστε κυκλικά σχέδια. Βάλτε και το υπόλοιπο της κρέμας και μετά άλλες 4-5 κουταλιές από το μείγμα των μυρτίλλων και επαναλάβετε τα κυκλικά σχέδια.


Πέμπτο βήμα :


Ψήστε το cheesecake για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά 1 ώρα στους 120°C.


Έκτο και τελευταίο βήμα :


Αφού πλέον έχετε ψήσει το cheesecake μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά στον φούρνο σας μένει μόνο να το βγάλετε από εκεί και να το αφήσετε στο ψυγείο για να κρυώσει. Βάλτε και μεμβράνη από πάνω για να διατηρηθεί καλύτερα.



Πηγή: www.ediva.gr