Γευστικές πένες με σάλτσα πέστο!


Σας αρέσει η σάλτσα πέστο από βασιλικό...; Για πολλούς είναι η αγαπημένη, αλλά φοβούνται να δοκιμάσουν να τη φτιάξουν, γιατί νομίζουν ότι δεν θα την πετύχουν. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε το αποτέλεσμα.



Μην φοβάστε άμα είστε αρχάρια στην μαγειρική. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που άμα την κάνετε βήμα- βήμα δεν πρόκειται να μην σας βγει ! Θα μπορέσετε να δείξετε ότι παρ’ολο που δεν έχετε ασχοληθεί με την μαγειρική πολύ, έχετε την δυνατότητα να φτιάχνετε πεντανόστιμα πράγματα !


ΥΓ: Ενδιάμεσα έχει και την συνταγή για σπιτικό πέστο άμα είστε από της γυναίκες που προτιμάνε όλα να είναι σπιτικά!


Τα προϊόντα που χρειάζεστε:


- 500 γρ. πένες
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- πέστο βασιλικού:
- 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
- 80 γρ. τυρί πεκορίνο
- 80 γρ. τυρί παρμεζάνα
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. χοντρό αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- 3 σκελ. σκόρδο

 



Για όσους δεν θέλουν να παίρνουν έτοιμο πέστο:


Τα υλικά που χρειάζεστε για να το φτιάξετε μόνη σας:



- Ένα ματσάκι Βασιλικό
- 50 γρ κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
- Περίπου 50 γρ Ελαιόλαδο
- 70 με 80 γρ Παρμεζάνα
- σκόρδο
- Αλάτι Πιπέρι


Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί εντελώς.


Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.

 



Τα 4 βήματα με τα οποία θα φτιάξετε της πένες με πέστο:


Πρώτο βήμα:

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο απ΄ ότι λέει το πακέτο.


Δεύτερο βήμα:

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, όπως στη μαγιονέζα, σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Μόλις τελειώσουμε με το ελαιόλαδο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ή αλάτι.


Τρίτο βήμα:

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πένες. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε 4 λεπτά να κρυώσουν λίγο, τις βάζουμε στη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.

Τέταρτο και τελευταίο βήμα:

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη. Ντεκοράρουμε με φύλλα βασιλικού και φρέσκο πιπέρι.




Πηγή: www.ediva.gr