Φτιάξτε κρέμα καραμελέ αμυγδάλου, χωρίς γλουτένη!

 Η Κρέμα Καραμελέ Αμυγδάλου δεν θεωρείται εύκολο γλυκό! Όταν το προσφέρετε όλοι θα νομίζουν ότι περάσατε στην κουζίνα όλη την ημέρα για να το ετοιμάσετε! Η αλήθεια είναι ότι είναι απλό! Και επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στη γεύση είναι και χωρίς γλουτένη!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 κουταλάκι του γλύκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • γάλα ζαχαρούχο ελαφρύ
  • γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και τεμαχισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα



Συνταγή βήμα – βήμα:

  • Καλό είναι στην αρχή να προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
  • Πάρτε ένα ταψάκι στρογγυλό και ρίξτε τη ζάχαρη. Βάλτε το επάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι η ζαχαρίτσα να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.


Μόλις η ζάχαρη είναι έτοιμη, την βγάζουμε από την φωτιά.

  • Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα στο μπολ μέχρι να γίνουνε σαν αφρός. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα είδη γάλακτος που έχουμε στη συνταγή μας και ανακατεύουμε καλά .


  • Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Μόλις ανακατευτεί καλά τότε το ρίχνετε μέσα στο ταψάκι, και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Στην συνέχεια βάζουμε το ταψάκι μας σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, και προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να καλύπτει τη βάση του ταψιού, που έχουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 350 για 55 λεπτά ή καλύτερα, όταν βάλουμε ένα μαχαίρι κέντρο του γλυκού μας και βγει καθαρό.

 

  • Μόλις δούμε λοιπόν, ότι το μαχαίρι μας βγαίνει καθαρό, αφαιρούμε το ταψακι μας από το φούρνο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.  Με μεγάλη προσοχή χαλαρώστε τις άκρες με ένα μαχαίρι ή με μία λαστιχένια σπάτουλα. Βάλτε ένα πιάτο επάνω στο ταχάκι σας και αναποδογυρίστε το γλυκό για να κάτσει σωστά στο πιάτο σας.

 

  • Τότε θα δείτε ότι ο κόπος σας δεν πήγε χαμένος! Το σιρόπι καραμέλας θα ξεχυλύσει από πάνω, η κρέμα σας θα έχει την πιο απαλή υφή.

 



Πηγή: www.ediva.gr