Εύκολα και νόστιμα κανελόνια με κοτόπουλο!



Μπορεί τα κανελόνια να σας φαίνονται μπελάς, αλλά αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα αλλάξετε γνώμη. Κανελόνια με κοτόπουλο, λοιπόν, μία εύκολη συνταγή, που θα ανεβάσει το... πρεστίζ σας.

  

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος (έχει τα λιγότερα λιπαρά)
  • 2 ξερά κρεμμύδια και 1 σκελίδα σκόρδο (αρκετά ψιλοκομμένα, αλλά όχι στο μπλέντερ)
  • Φρέσκες ώριμες ντομάτες περίπου 1κ.
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • Βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας
  • Αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας
  • 2 φλιτζάνια γάλα ( ελαφρύ)
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα ( η κρητική είναι η καλύτερη)
  • 200 γρ. φέτα
  • Λαδάκι


Οδηγίες παρασκευής για τα κανελόνια με κοτόπουλο :


Ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει χρωματάκι μαζί με το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι σας.


Αλατοπιπερώνετε και προσθέτω το κρασάκι μου. Ανακατεύετε και περιμένετε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.


Σειρά έχει η μπεσαμέλ σας! Μπορείτε να πάρετε και έτοιμη αλλά η φτιαχτή έχει άλλη χάρη σίγουρα!  Βάζετε στη κατσαρόλα σας βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αμέσως μετά προσθέτετε το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά αλλά προσοχή ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.


Τρίβετε τις ντομάτες και πετάτε το ‘τσόφλι’ τους. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μπεσαμέλ σας, τη μισή ποσότητα της τομάτας που μόλις τρίψατε, το κοτόπουλο, τη μισή σας τριμμένη γραβιέρα και το τυρί κρέμα.


Στο κάτω μερος του ταψιού ρίχνετε λίγη ποσοτητα τομάτας ίσα ίσα για να το καλύψετε. Στη συνέχεια γεμίζετε τα κανελόνια σας και τα βάζετε στη σειρά. Δεν είναι ανάγκη το γέμισμα να είναι τέλειο καθώς στην συνέχεια χύνετε από πάνω την υπολοιπη τομάτα σας και 1 φλιντζάνι γάλα.

 
Στο τέλος ρίχνετε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα σας από πάνω για να πάρει μία ωραία κρούστα το φαγητάκι σας.

Βάζετε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 180C.


Πηγή: www.ediva.gr