Ετοιμάστε ζύμη για μοναδικές κρέπες!






Αυτό, που μετράει στην κρέπα, είναι η ζύμη. Όσο καλά και να είναι τα υλικά, που θα χρησιμοποιήσετε στη γέμιση, εάν η ζύμη δεν είναι καλή, έχετε αποτύχει. Δείτε μία συνταγή ζύμης.



Υλικά για τη ζύμη για κρέπες




     


Θα χρειαστείτε:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κιλό  αλεύρι
  • 2-3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  


Εκτέλεση για τη ζύμη για κρέπες



     


Πρώτα, κοσκινίζετε το  αλεύρι και το βάζετε σε ενα λεκανάκι. Χτυπάτε ξεχωριστά τα αυγά και προσθέτετε το γάλα.

Ρίχνετε το μείγμα στο αλεύρι και προσθέτετε το βούτυρο, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε καλά για δέκα λεπτά. Το μείγμα  πρέπει να είναι μεικτό. Ούτε πολύ σφιχτό,αλλά ούτε και πολύ αραιό.



 


Άν χρειάζεται, προσθέτετε και άλλο αλεύρι ή γάλα. Αφήνετε τη ζύμη για κρέπες να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Το  κάνετε αυτό, γιατί η ζύμη με το κρύο σφίγγει και γίνεται  πιο κριτσανιστή όταν ψηθεί.




Σε ένα μεγάλο τηγάνι (καλύτερα αντικολλητικό) , βάζετε ελάχιστο λαδάκι και το αλείφετε να πάει παντού.

Παίρνετε μία μεγάλη κουτάλα και μία κουταλιά απο το μείγμα για ζύμη για κρέπες, αφού έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι με το λάδι.


 

Απλώνετε να πάει το μείγμα σε όλο το τηγάνι και περιμένετε να γίνει απο τη μία μεριά και γυρνάτε με μια σπάτουλα απο την άλλη για να ψηθεί και απο τις δύο πλευρές ομοιόμορφα.





Αυτή η ζύμη είναι για περίπου τριάντα με σαράντα κρέπες και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με όποια υλικά θέλετε!

Προτείνουμε:


Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα


 

Κρέπες με μπισκότο και  σοκολάτα

Κρέπες με μέλι και μαρμελάδα και όποιο θέλετε (για πρωινό)

    Κρέπες με τυρί,αλλαντικά,μανιτάρια,πιπεριές     Κρέπες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος     Κρέπες με τυρί και αλλαντικά  στο φούρνο


Πηγή: www.ediva.gr