Νόστιμη αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα!


Η κολοκυθόπιτα "ταξιδεύει" τους πάντες σ'ένα χωριάτικο σπίτι, με το τζάκι αναμμένο και στο σπίτι να μοσχοβολά. Διαβάστε πώς μπορείτε να φτιάξετε μία νόστιμη κολοκυθόπιτα.

   

Κολοκυθόπιτα με φέτα με άρωμα γιαγιάς


   


Τι θα χρειαστείτε:

  • 10 φύλλα για πίτα
  • Μισό φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • Μισό κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλυτζάνια τριμμένη φέτα
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό φλυτζάνι γάλα
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι λίγο
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
  • 1 αυγό για το άλειμμα  


Εκτέλεση για τη σπιτική κολοκυθόπιτα με φέτα



 


Καθαρίστε, ξεπλύνετε και τρίψτε καλά στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια. Έπειτα σουρώστε τα στο σουρωτήρι,πιέζοντας τα καλά για να μην μείνουν υγρά πάνω τους. Δεν πρέπει να μείνουν τα ζουμιά τους.
στη γέμιση γιατί θα πανιάσει το φύλλο μας.  Προθερμανε το λάδι και σωταρε το κρεμμύδι.

Αφού καραμελώσει προσθεσε και τα κολοκυθάκια και σωταρε τα όλα μαζί για 5-6 λεπτά.Βγάλε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά για 5 λεπτά για να βάλεις και τα υπόλοιπα υλικά.  






Μόλις κρυώσει λίγο (για να μην κόψουν τα αυγά και γίνουν ομελέτα),προσθέστε τα αυγά, τη φέτα,το σιμιγδάλι,τον μαιντανό, τον άνηθο,το μοσχοκάρυδο και το  πιπέρι ανακατεύοντας για να ενωθούν όλα μαζί.





Διαλέξτε ενα στρογγυλό ταψί και αλείψτε το με βούτυρο και στρώστε τα μισά φύλλα ,αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες του κάθε φύλλου απο το ταψί. Ρίξτε απο πάνω τη γέμιση και άπλωσε το.

 


Βάλτε απο πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχετε αλείψει με βούτυρο και γυρίστε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τυλίξτε τις σε στυλ ''στεφάνι'' (έτσι θα γίνει ένα νόστιμο κομμάτι ζύμης).

 

Κόψτε και χαράξτε τη πίτα σε κομμάτια και αλείψτε τη με το χτυπημένο αυγό αφού το αραιώσετε με λίγο νεράκι.





Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.Βγάλτε το ταψί απο τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.




Πηγή: www.ediva.gr