Το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας!



Το πιο γρήγορο σουφλέ σοκολάτας που θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση όταν περιμένεις επισκέψεις ή απλά χρειάζεσαι ένα γλυκό και επειδή για πολλούς το γλυκό είναι συνώνυμο με την παρακάτω συνταγή.

Ένα σούπερ σοκολατένιο ζουμερό σουφλέ σοκολάτας που γίνεται σε μια κατσαρόλα χωρίς μίξερ σε λιγότερο από 10 λεπτά!

 

Τι υλικά θα χρειαστείτε για το σουφλέ σοκολάτας!


  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ατομικά φορμάκια

 

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το σουφλέ σοκολάτας!


Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κομμάτια και το αφήνετε μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.


Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και την προσθέτετε στο ζεστό βούτυρο.


Χαμηλώνετε στο 1 στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ενα λεπτάκι περίπου.


Συνεχίζετε με την ζάχαρη και τις βανίλιες και το αλάτι.


Εδώ έχετε ένα παχύρευστο σοκολατένιο μίγμα.


Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε ένα-ένά τα αυγά.


Τελευταίο βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά.


Αυτό ήταν είναι έτοιμα!!


Βουτυρώνετε και αχνίζετε με κακάο 10-12 ατομικά φορμάκια (τα αλουμίνια sanitas πχ) και γεμίζετε κατά τα δύο τρίτα.

Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 μέρες και στη κατάψυξη 1 μήνα.

Όταν θελήσετε προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνετε 7-8 λεπτά (εάν είναι από την κατάψυξη 10-11 λεπτά).


Φουσκώνουν ελαφρά αλλά κάθονται και κάνουν λακουβίτσα στη μέση όταν κρυώσουν.


Προσοχή μη παραψηθούν και γίνουν κεκάκια, εξωτερικά πρέπει να είναι ψημένα αλλά το κέντρο είναι ρευστό και σοκολατένιο.


Αναποδογυρίζετε, αχνίζετε και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό!!

 

Extra Tips! Σερβίρονται ζεστά και μπορούν να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό ώστε να επανέλθουν στο ιδανικό.


Πηγή: www.ediva.gr