Μπράουνις: Το πιο γλυκό, γλυκό!

Αν αρέσει σε εσάς και το παιδί σας η σοκολάτα, ήρθε η ώρα να την απολαύσετε όπως ποτέ άλλοτε. Το μπράουνις είναι ένα εύκολο γλυκό, λιγότερο ανθυγιεινό, σχετικά με άλλα,  που θα σας το ζητά όλη η οικογένεια ξανά και ξανά.

Υλικά (για 12 κομμάτια μπράουνις)
170 γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμα για βουτύρωμα του ταψιού)
225 γρ. σοκολάτα υγείας, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
3 αβγά
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (έχει καφέ χρώμα)
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη λευκή (η κλασσική)
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παράλληλα, απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί μεσαίου μεγέθους, την οποία και βουτυρώνετε πολύ καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταψάκια από σιλικόνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν χρειάζονται βουτύρωμα.

Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σκεύος πάνω σε κατσαρόλα στην οποία βράζει νερό), μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αλοιφή. Κατόπιν τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.

Αφού έχει γίνει πιο χλιαρό το μίγμα της σοκολάτας, προσθέτετε σε αυτό τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ καλά. Προσοχή να μην είναι ζεστό το μίγμα και σας ψηθούν!

Αφού έχουν ομογενοποιηθεί και τα αβγά, ρίχνετε το αλάτι και το αλεύρι. Συνεχίζετε τη διαδικασία του καλού ανακατέματος, μέχρι να επιτύχετε μια λεία υφή.

Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει από πριν και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 30΄λεπτά. Προσοχή να μην παραψηθεί, γιατί τα μπράουνις πρέπει να έχουν κρούστα από πάνω, αλλά μέσα να είναι λίγο πιο υγρά.

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Αν επιθυμείτε να κάνετε το γλυκό με άλλο είδος σοκολάτας, λευκή ή γάλακτος, θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα και τις δόσεις της ζάχαρης, αλλά και του βουτύρου, μια και ή κάθε σοκολάτα έχει διαφορετική περιεκτικότητα λιπαρών.

Καλή επιτυχία