Το γιαούρτι «θησαυρός» θρεπτικών συστατικών για το παιδί


Κύριο μέλημα όλων των μαμάδων είναι η πλήρης σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή των παιδιών τους. Η ανάπτυξη των παιδιών απαιτεί ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Το γιαούρτι είναι συνυφασμένο απόλυτα με τις ανάγκες των παιδιών, λόγω της θρεπτικής του σύστασης που χρειάζονται την πρόσληψη ασβεστίου, πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού. Από τις πρώτες ημέρες της γέννησής τους, τα νήπια παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες για ασβέστιο, για να υποστηρίξουν τη ραγδαία αύξηση και ανάπτυξη του σκελετού.

Αυτή η ανάγκη για ασβέστιο συνεχίζεται και στα χρόνια της εφηβείας και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις έφηβες κοπέλες, για να προφυλαχθούν από την οστεοπόρωση στα μεταγενέστερα χρόνια.

Το γιαούρτι προετοιμάζει και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα της εντερικής χλωρίδας των παιδιών. Η διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος των παιδιών (βέβαια αυτό ισχύει και για το δικό σας οργανισμό) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δισεκατομμύρια των βακτηρίων που ζουν μέσα σε αυτό και που τα ονομάζουμε «εντερική χλωρίδα».

Τα οφέλη από την άριστη ποιότητα της εντερικής χλωρίδας των παιδιών είναι πολλαπλά, διότι τα βακτήρια παρασκευάζουν και παρέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών Β3 (νιασίνη) και Β6 (πυριδοξίνη), φυλλικό οξύ και βιοτίνη. Παράγουν λακτάση, ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυξάνουν τις δυνάμεις του ανοσοποιητικού μηχανισμού, ειδικά στα βρέφη και στα μικρά παιδιά. Παράγουν αντιβιοτικές ουσίες, που σκοτώνουν εχθρικά βακτηρίδια ή αλλάζουν το pH σε κάποια σημεία του εντέρου, ώστε τα εχθρικά βακτηρίδια να μην μπορούν να επιζήσουν. Τέλος, βοηθούν στη μείωση της απορρόφησης λιπαρών ουσιών.

Πηγή: www.govastileto.gr