Εκπληκτική μαρμελάδα σταφύλι!

Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι μαρμελάδες;

Τα σταφύλια είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών και το καλό με τις μαρμελάδες είναι ότι δεν χαλάνε για πάρα πολύ καιρό (με προϋπόθεση το καλό σφράγισμα) και τρώγονται για πρωινό χειμώνα/καλοκαίρι.

 
Πώς να κάνεις την μαρμελάδα σταφύλι:



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


Σταφύλια

Ζάχαρη

Σε ίσες ποσότητες (ανάλογα πόσο θέλετε να φτιάξετε) π.χ. 2 φλιτζάνια σταφύλι + 2 φλιτζάνια ζάχαρη

 

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Μαζέψτε τα σταφύλια. Αν μπορέσετε να τα μαζέψετε και απευθείας από το αμπέλι ακόμα καλύτερα, είναι πολύ εύγευστα και ας έχουν μερικά πολλούς σπόρους.

Βήμα 2

Βάζετε τα σταφύλια σε μια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο νερό, ανάβετε το μάτι της κουζίνας και το μαγείρεμα/πολτοποίηση αρχίζει.

Βήμα 3

Το αφήνετε να σιγοβράζει για 15 λεπτά

Βήμα 4

Τα στραγγίζετε καλά. Το ιδανικό είναι με ένα τούλι ώστε να μην κρυσταλλώσει.

Βήμα 5

Τα βαζάκια και τα καπάκια τους πρέπει να έχουν αποστειρωθεί είτε βράζοντας τα είτε «ψήνοντας» τα στον φούρνο. Μην φοβάστε δεν παθαίνουν τίποτα.

Βήμα 6

Για κάθε φλιτζάνι σταφύλια προσθέτετε ίση ποσότητα ζάχαρη. Το αφήνετε να πάρει μια βράση, και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά ένα ακόμα φλιτζάνι ζάχαρη, ανακατεύετε συνεχώς.

Βήμα 7

Μολις αρχίσει να πήζει (όχι εντελώς) το κατεβάζετε από την φωτιά.

Το βάζετε στο βάζο του, το κλείνετε καλά και το αφήνετε μέσα σε μια λεκανίτσα με βραστό νερό μέχρι να κρυώσει. Ύστερα στο ψυγείο και μετά από λίγες ωρίτσες είναι έτοιμο για κατανάλωση.





Πηγή: www.ediva.gr