Γλυκό Σάρλοτ με κόκκινα φρούτα!

Αυτή είναι η original συνταγή για το γλυκό Σάρλοτ με κόκκινα φρούτα. Ένα γλυκό με φρούτα και μπισκότα από τη Βουργουνδία, με το οποίο σίγουρα θα εντυπωσιάζετε κάθε φορά που θα το σερβίρετε.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


Για 6 άτομα:

  • 300 γρ. μίγμα κόκκινων φρούτων (φράουλες, μούρα, κεράσια, βύσσινα)
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 150 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 200 γρ. ανάμικτα κόκκινα φρούτα (για τη διακόσμηση)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνας σ’ένα μπολ με κρύο νερό για 10’. Μετά τα βάζετε μέσα στο χυμό του λεμονιού που έχετε ζεστάνει για να διαλυθούν τελείως ανακατεύοντας με τα δάχτυλα.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε καλά το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει με τη ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού με τη ζελατίνα που στο μεταξύ έχει κρυώσει. Τα δουλεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε με προσοχή για να μην λιώσουν τα 300 γρ. από τα φρούτα.

Βήμα 3

Βάζετε μια σειρά σαβουαγιάρ κατά μήκος γύρω γύρω στα τοιχώματα μιας φόρμας με έλασμα. Γεμίζετε την φόρμα με το μίγμα κρέμας-φρούτων και σκεπάζετε την επιφάνεια με μια στρώση σαβουαγιάρ.

Βήμα 4

Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Έπειτα ξεφορμάρετε με προσοχή κοιτάζοντας να βάλετε τη στρώση με τα σαβουαγιάρ να είναι η βάση του γλυκού από κάτω.

Βήμα 5

Γαρνίρετε την επιφάνεια και τα πλάγια με τα υπόλοιπα 200 γρ. φρούτα.

Συμβουλή: Το γλυκό αυτό που είναι πολύ ελαφρύ μπορεί να συνοδευτεί με σιρόπι που έχει γίνει από χυμό (κατά προτίμηση πάλι κόκκινων φρούτων) και ζάχαρη σε αναλογία 1 προς 1 που βράζετε για 5’.


Πηγή: www.ediva.gr