10 χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής!



Η μαγειρική θέλει πάνω απ' όλα όρεξη και να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Καμιά φορά όμως δεν είναι και τόσο εύκολο, μιας και όλο και κάτι πηγαίνει στραβά, είτε με τα υλικά είτε ακόμη και με την όλη διαδικασία.


Ποια είναι όμως αυτά τα κολπάκια που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια;


                                                   Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με πελτέ μήλου



Αν έχετε ξεμείνει από ζάχαρη και θέλετε να φτιάξετε κάποιο γλυκό, μπορείτε να βάλετε πολτοποιημένο μήλο, το οποίο θα είναι εξίσου αποτελεσματικό.


                     Βγάλτε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι



Το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ό,τι χειρότερο, μιας και παιδεύεστε πόση ώρα για να το πιάσετε. Μπορείτε όμως να πάρετε το υπόλοιπο τσόφλι και απλά να το ψαρέψετε, χωρίς να λερώσετε και τα χέρια σας.


                                                     Κρατήστε τα λαχανικά φρέσκα μέσα σε σακούλα



Πλύντε πρώτα καλά-καλά τα λαχανικά και έπειτα στεγνώστε τα και βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες. Φροντίστε πριν κλείσετε τις σακούλες να είναι γεμάτες με αέρα, ώστε να διαρκέσουν για περισσότερο καιρό φρέσκα.


                                                               Φτιάξτε παγωτό από γιαουρτάκια



Θέλετε κάτι γλυκό αλλά δεν έχετε όρεξη να κάτσετε να φτιάξετε κάτι εκείνη την στιγμή. Αγοράστε λοιπόν γιαουρτάκια σε ό,τι γεύσεις σας αρέσουν και καρφώστε στη συσκευασία από πάνω ξυλάκια.


Τώρα το μόνο που μένει είναι να τα βάλετε στην κατάψυξη και λίγες ώρες μετά θα μπορείτε να γευτείτε το πιο εύκολο και ταυτόχρονα υγιεινό παγωτό ξυλάκι που έχετε φάει ποτέ.


                                                  Διατηρήστε τα μυρωδικά στην κατάψυξη



Για να μην αφήσετε τα μυρωδικά να πάνε χαμένα μπορείτε να τα ψιλοκόψετε και να τα βάλετε σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο και μετά στην κατάψυξη.


Τώρα όποτε θα τα χρειάζεστε για το φαγητό σας το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βγάζετε ένα κομμάτι και να το βάζετε στην κατσαρόλα.


                                          Δείτε αν είναι τα αυγά φρέσκα βάζοντάς τα σε ένα ποτήρι νερό



Το να δείτε αν τα αυγά είναι φρέσκα είναι πολύ εύκολο αρκεί να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο. Αν όταν βάλετε το αυγό σε ένα ποτήρι με νερό μείνει στον πάτο, τότε σημαίνει ότι είναι ολόφρεσκο ενώ αν είναι ελάχιστα στον αέρα είναι και πάλι καλό απλά όχι της ημέρας.


Όπως φαντάζεστε αν το αυγό ανέβει στην επιφάνεια καλό θα ήταν να μην το ακουμπήσετε καν.


                                         Φυλάξτε τη ζύμη για κρέπες σε μπουκάλι από κέτσαπ



Αν σας έχει περισσέψει μείγμα από κρέπες ή αν θέλετε να το έχετε έτοιμο ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να φτιάξετε μια ποσότητα και να τη βάλετε σε ένα καθαρό μπουκάλι από κέτσαπ και έπειτα στο ψυγείο.


Έτσι και θα καταφέρετε να διατηρήσετε το μείγμα για αρκετές ημέρες, αλλά θα μπορείτε και να το απλώσετε καλύτερα μετά στο τηγάνι.


                                        Αποτρέψτε το νερό να χυθεί στο βράσιμο με μια ξύλινη κουτάλα



Επειδή δεν μπορείτε να είσαστε μονίμως πάνω από την κατσαρόλα όταν βράζετε κάτι, ώστε να μη χυθεί το νερό, μπορείτε πολύ απλά να τοποθετήσετε πάνω στην κατσαρόλα μια ξύλινη κουτάλα, η οποία θα σταματάει τον αφρό.


                                                  Αποφλοιώστε τις φράουλες με καλαμάκι



Αν θέλετε να καθαρίσετε το εσωτερικό μιας φράουλας, είτε για τα παιδιά είτε για να φτιάξετε κάποιο ιδιαίτερο γλυκό, μπορείτε να βάλετε ένα καλαμάκι στην κάτω πλευρά της φράουλας και να το πιέσετε προς τα πάνω.


                                               Κρατήστε την καστανή ζάχαρη μαλακή με marshmallows



Η καστανή ζάχαρη λόγω του ότι είναι τόσο μαλακή έχει την ιδιότητα να κολλάει και να γίνεται συμπαγής με τον καιρό, άρα και πιο σκληρή. Μπορείτε όμως να την κρατήσετε μαλακή όπως και την πρώτη μέρα, βάζοντάς τη σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς, τοποθετώντας μερικά marshmallows από πάνω.


Πηγή: www.ediva.gr