Δεν είναι όλα τα δημητριακά καλά για τα παιδιά

Όλοι οι γονείς επιθυμούν για τα παιδιά τους, να ξεκινούν την ημέρα τους με ένα υγιεινό πρωινό και η λύση γι’ αυτό, τις περισσότερες φορές, είναι τα δημητριακά με το γάλα. Δυστυχώς όμως, δεν ισχύει αυτό σε όλες τις περιπτώσεις!

Μετά από μελέτη που έγινε σε πακέτα δημητριακών τα οποία πωλούνται σε πολυκαταστήματα τροφίμων των ΗΠΑ, παρατηρήθηκε ότι πολλά εξ αυτών –και κυρίως τα πιο δημοφιλή στα παιδιά- περιέχουν τόσο μεγάλες ποσότητες γλυκαντικών ουσιών, που θα μπορούσαν να συναγωνιστούν ακόμα και τα μπισκότα με σοκολάτα!

Η συγκεκριμένη μελέτη, ανέλυσε τα θρεπτικά συστατικά 84 δημοφιλών στα παιδιά δημητριακών και το αποτέλεσμα αποκάλυψε πως, ο μεγαλύτερος ένοχος ήταν το μέλι το οποίο υπάρχει σε γνωστή μάρκα (ακόμα και στη χώρα μας) παιδικών δημητριακών. Ένα μόνο φλιτζάνι από αυτά, φαίνεται να περιέχει 56% ζάχαρη!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και εταιρείες που δεν προσθέτουν καμία γλυκαντική ουσία μέσα στις συσκευασίες των δημητριακών τους. Για το λόγο αυτό, πρέπει πάντα πριν οι γονείς αγοράσουν ένα τέτοιο πακέτο, να διαβάζουν τα συστατικά του προϊόντος για την αποφυγή λανθασμένων επιλογών.

Άλλωστε τα παιδιά, μέχρι να δοκιμάσουν το πιο «γλυκό» πρωινό, θα είναι πλήρως ικανοποιημένα με αυτό που θα έχουν επιλέξει οι γονείς τους. Το κακό συμβαίνει όταν πλέον έχει γίνει η πρώτη δοκιμή!