Tι να κάνετε, όταν ο σύντροφός σας δεν έχει διάθεση για sex

Οι αυτόματες σκέψεις που κάνετε την στιγμή που σας προσεγγίζει ερωτικά ο σύντροφός σας μπορεί να είναι αποκαλυπτικές. Η σεξουαλική τελετουργία πιθανώς εκλύει μια σειρά αυτόματων νοητικών και συναισθηματικών αντιδράσεων που σας κάνουν να αμφισβητείτε τα συναισθήματα για τον σύντροφό σας και να αποφεύγετε την σεξουαλική πράξη.

Μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι π.χ. να περιμένετε πάντα πολλά από τον εαυτό σας με αποτέλεσμα η παραμικρή συναισθηματική ή ερωτική αμφισβήτηση και απόκλιση από το ιδανικό να σας απογοητεύει. Είναι σαν να λέτε στον εαυτό σας «ή όλα ή τίποτα» και αυτό, επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορεί ποτέ να ισχύει ρεαλιστικά όταν μιλάμε για συναισθήματα ή ερωτική επιθυμία, να σας οδηγεί στην σεξουαλική άρνηση.

Ενδεχομένως να είστε άνθρωπος που αμφισβητείτε τον εαυτό σας και στη δουλειά σας, στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και βασανίζεστε από ένα μόνιμο ερωτηματικό. Αυτό το ερωτηματικό κάτι κλέβει από την σεξουαλική σας επιθυμία, η οποία εν συνεχεία εντείνει την αμφιθυμία σας. Η αμφιθυμία και τα ερωτηματικά είναι φυσιολογικά και θεμιτά σε μια σχέση, αρκεί να μην τα μεγεθύνουμε και τα κάνουμε εμείς κυρίαρχα του εαυτού μας.

Πηγή: www.govastileto.gr