Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι!

Ελληνική συνταγή με μια δόση Ιταλίας. Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι που θυμίζει τα γνωστά γεμιστά με μικρές παραλλαγές.

 

Προσθέτετε και αφαιρείτε, όπως θέλετε, τα μυρωδικά που σας αρέσουν προσέχοντας πάντα τις υπερβολές (γιατί αν το παρακάνετε θα χάσουν τη μυρωδιά τους τα υπόλοιπα).

 

Δοκιμάστε τις εξής παραλλαγές : Προσθέστε κόκκινες και κίτρινες πιπεριές για περισσότερο χρώμα και βάλτε πατατουλες στο ταψάκι που μέσα στο αλουμινόχαρτο γίνονται ζουμερές και βάζοντας λίγο παραπάνω βουτυρακι στο ταψί πολύ γλυκές.

Μπορείτε επίσης να βάλετε καρότα και κολοκυθάκια μαζί με τις πατάτες.

 


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (αλεσμένο 2 φορές)
  • 1 κούπα μαγειρεμένο κίτρινο ρύζι
  • 1 κουταλάκι τριμμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι κλπ)
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • κουταλάκι πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βαζάκι τριμμένη ντομάτα με βασιλικό (σάλτσα για ζυμαρικά)
  • 2 φλιτζάνια τυρί κατσαρόλα
  • Φρέσκο μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Προθερμένετε τον φούρνο στους 175°. Ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί, αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει 8 μισές πιπεριές και βουτυρώστε το καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τον κιμά, το ρύζι, τα καρυκεύματα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αυγό και το μισό βαζάκι με την σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 3

Μοιράστε το μείγμα σε ισόποσα μέρη στις κομμένες στην μέση πιπεριές και ζουλήξτε το να γίνει σφιχτό. Βολέψτε τις πιπεριές στο ταψί.

Βήμα 4

Αλείψτε την υπόλοιπη ντομάτα πάνω από τις πιπεριές και καλύψτε το ταψί με  ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και γίνει ο κιμάς, περίπου 1 ½ ώρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο από την γέμιση για να σιγουρευτείτε ότι έχουν “λιώσει” και δέσει ωραία τα υλικά.

Βήμα 6

Βγάλτε το φαγητό από τον φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ρίξτε πάνω στις πιπεριές το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Βάλτε το ταψί πίσω στον φούρνο με αναμμένο το γκριλ και αφήστε 5-6 λεπτά.

Ρίξτε από πάνω λίγο μαϊντανό. Σερβίρετε!




Πηγή: www.ediva.gr