Σπιτική πίτσα με πέστο καρότου και μυρωδικά

Αρωματική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, πέστο από φύλλα καρότου και φρέσκα βότανα:

Συστατικά

  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κ. γλυκού ξερή μαγιά
  • 2¼ φλ. αλεύρι γοχ
  • 1½ κ. σούπας + έξτρα για το ψήσιμο ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • ⅓ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φρέσκος βασιλικός
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα φύλλα καρότου
  • ⅓ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα δυόσμος
  • αλάτι
  • 4 μέτρια καρότα σε φλοίδες

Τρόπος μαγειρέματος

Στον κάδο του μίξερ ανακάτεψε τη ζάχαρη με τη μαγιά και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό με τον αναδευτήρα ζύμης. Πρόσθεσε το αλεύρι και το λάδι και συνέχισε να ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου έξι λεπτά. Κάλυψε τη ζύμη και άφησέ τη για μισή ώρα να "ξεκουραστεί" σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόσθεσε το αλάτι και πλάσε τη ζύμη μέχρι να το αφομοιώσει. Κόψε το ζυμάρι στη μέση και πλάσε δύο μπάλες. Βάλε τις μπάλες ζύμης σε δύο μπολ, ράντισέ τες με μπόλικο λάδι, κάλυψέ τες με μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο για μία ημέρα. Προθέρμανε το φούρνο στους 270 βαθμούς και άφησε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μπλέντερ χτύπησε την παρμεζάνα με το σκόρδο, το χυμό lime, το βασιλικό, τα φύλλα καρότου, το λάδι και το δυόσμο με αλατοπίπερο. Πλάσε τα δύο ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα και τοποθέτησέ τα σε ελαφρώς λαδωμένα ταψιά για πίτσα. Μοίρασε από πάνω το πέστο καρότου και τις φλοίδες καρότου. Ράντισε με λάδι, πασπάλισε με αλάτι και ψήσε για περίπου 12 λεπτά. Όταν κρυώσει ελαφρώς η πίτσα, πασπάλισε με έξτρα φύλλα καρότου, βασιλικού και δυόσμου και σέρβιρε. 

Πηγή: www.tlife.gr