Τα κορίτσια μιλούν γρηγορότερα και χρησιμοποιούν καλύτερα τα χέρια τους!


Οι διαφορές μεταξύ αγόριων και κοριτσιών φαίνονται από την ώρα που γεννιούνται. Οι ειδικοί αναφέρουν τα έμφυτα χαακτηριστικά και για τα δύο φύλα. Την προηγούμενη Παρασκευή (17-06-2011) σας παρουσιάσαμε τα έμφυτα χαακτηριστικά των αγοριών (Τα αγόρια είναι αγαπούν τη δράση, είναι πιο κινητικά και δεν φοβούνται) και σήμερα θα αναφερθούμε σε αυτά των κοριτσιών.

Λοιπόν τα κοριτσάκια από τις πρώτες ημέρες τη ζωής τους φαίνεται να είναι πιο επικοινωνιακά από τα αγόρια.

Εκτός από το ότι περιεργάζονται τα πάντα πολύ πιο λεπτομερώς και για πολλή περισσότερη ώρα από όσο τα αρσενικά μωρά, τα κορίτσια ύστερα από τις τρεις πρώτες ώρες της ζωής τους, προσπαθούν να μιμηθούν ότι συμβαίνει γύρω τους!

Σύμφωνα με τις έρευνες τα θηλυκά νεογέννητα αποδείχτηκαν καλύτερα στο να μιμούνται τις κινήσεις των δακτύλων που βλέπουν.

Επίσης, ως νήπια, τα κορίτσια υιοθετούν ευκολότερα μιμητισμό ως προς τις συμπεριφορές που παρατηρούν, όπως το πώς να φροντίζουν ένα κατοικίδιο ή ένα μωρό.

Τα κορίτσια χρησιμοποιούν τα χεράκια τους καλύτερα από τα αγοράκια. Φτιάχνουν καλύτερες χειροτεχνίες, χειρίζονται με επιτυχία τα παιχνίδια τους, χρησιμοποιούν γρηγορότερα από τα αγόρια τα μαχαιροπήρουνα και γράφουν γρηγορότερα αλλά και κάνοντας καλύτερα γράμματα!

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα κοριτσάκια συντονίζονται πιο εύκολα στην ανθρώπινη φωνή. Αν κουνήσετε μία κουδουνίστρα κοντά σε δύο μωρά αντίθετου φύλου, αμφότερα θα χουν την ίδια αντίδραση, αλλά αν αρχίσετε να μιλάτε εσείς ή κάποιος άλλος κοντά τους, τότε το κορίτσι πιθανότατα θα δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ό,τι του λέτε!

Τα κοριτσάκια, ακριβώς επειδή παρατηρούν, προσελκύονται από τα πρόσωπα και μάλιστα δείχνουν προτίμηση σε αυτά των γυναικών. Οι ειδικοί λένε ότι τα κορίτσια «διαβάζουν» τα συναισθήματα που διαγράφονται στο πρόσωπο των μεγάλων, Μπορούν σχεδόν αμέσως να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα σε μία θλιμμένη και χαρούμενη γκριμάτσα, ενώ τα αγοράκια –αποδεδειγμένα- θέλουν χρόνο για να καταλάβουν τη διαφορά.

Φυσικά επειδή παρατηρούν και ακούνε προσεκτικότερα, τα κορίτσια μιλάνε και πιο γρήγορα. Ο,τιδήποτε το διαφορετικό, απλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Στην ηλικία των 16 μηνών ένα κοριτσάκι έχει λεξιλόγιο περί τις 100 λέξεις, ενώ ένα αγοράκι περί τις 30!

Τυχαίο; Δε νομίζουμε!