Συνταγή
Μπάρες βρώμης με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
Συστατικα
Για τη στρώση βρώμης- 155 γρ. βρώμη
- 110 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη χτυπημένη σε αλεύρι στο μπλέντερ)
- ? κ.γ. αλάτι
- 120 ml λάδι καρύδας
- 1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Οδηγιες
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.
- Πατικώνουμε τα ? του μίγματος σε μια τετράγωνη φόρμα 10 εκατοστών.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη στρώση σοκολάτας.
- Σπάμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας. Μπορούμε να το λιώσουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη βάση με τη βρώμη και το ντύνουμε με το εναπομένον ? του μίγματος βρώμης.
- Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά με 1 ώρα.
Πηγή: Cool Artisan