Συνταγή
Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με cranberries και κάστανα
Δες το βίντεο της συνταγής και μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!
Διάβασε επίσης
Συστατικα
- 2 κούπες ζάχαρη
- ½ κούπα μέλι
- 5 κούπες νερό
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 150 γρ κάστανα βρασμένα
- 150 γρ κουκουνάρι
- 150 γρ cranberries
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. τζιντζερ (σε σκόνη)
Οδηγιες
- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τα cranberries και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί το μείγμα.
- Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον 1-3 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Cool Artisan