Απολαύστε ένα δροσερό banoffee - χωρίς τύψεις




Είναι ιδανικό για να το φάτε με τον καφέ σας αλλά και για να το σερβίρετε -κάνοντας την έκπληξη- μετά το φαγητό. Είναι ελαφρύ, πλούσιο στη γεύση και απολαυστικό. Η συνταγή από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Βέρα Ζαχαρού είναι επίσης χωρίς ζάχαρη. Δοκιμάστε την.
Ελαφρύ banoffee

Υλικά:
• 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
• 1 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
• 2 συμπυκνωμένα γάλατα light
• 1 κ.σ. Εκχύλισμα καραμέλας
• 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
• 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (ή και φύλλο ζελατίνης)
• 1/2 φλ. σουκραλόζη ή 4 κ.σ. υγρή στέβια
• 2-3 μπανάνες ώριμες
Εκτέλεση:
• Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε πούδρα.

• Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί.

• Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 25εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να πάει παντού.

• Ψήνουμε για 5 λεπτά (μέχρι να ροδίσει) στους 120 βαθμούς Κελσίου.

• Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2 κουτιά γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, στην αρχή σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση την χαμηλώνουμε.

• Προσθέτουμε το εκχύλισμα καραμέλας και την σουκραλόζη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

• Βράζουμε το γάλα για περίπου 30' λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα ρίχνουμε τις 2 κ.σ άνθος αραβοσίτου, την σκόνη ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει το μείγμα να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.

• Το αφήνουμε να κρυώσει αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.

• Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες ή αν το προτιμάμε, τις χτυπάμε στο μούλτι.

• Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, την ρίχνουμε στην φόρμα με το μπισκότο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.


Πηγή: Capital.gr