Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο το μωράκι σας;Το μπάνιο του νεογέννητου ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο παιδί στην οικογένεια είναι μια διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει άγχος στους γονείς. Το άγχος πολλές φορές ενισχύεται με το μύθο της αναγκαιότητας του καθημερινού μπάνιου. 

Ωστόσο η υπερβολική έκθεση στο νερό μπορεί να προκαλέσει υγρασία στο δέρμα του μωρού και να επιδεινώσει καταστάσεις όπως το έκζεμα. Βέβαια, από την άλλη, αν δεν πλένετε αρκετά συχνά το μωρό, μπορεί επίσης να επιδεινώσει το έκζεμα και να οδηγήσει σε άλλες λοιμώξεις.

Όπως εξηγεί ο ο Scott Grant, γιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων του Ιατρικού Κέντρου του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν, στην πραγματικότητα το ίδιο το μπάνιο πιθανότατα δεν είναι το πρόβλημα, όσο η χρήση προϊόντων.

«Η χρήση προϊόντων μπάνιου που δεν είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών, συμπεριλαμβανομένων λοσιόν που περιέχουν βαφές ή αρώματα, μπορεί να αντιδράσει με το δέρμα των μωρών και να κάνει το έκζεμα χειρότερο ακόμη και αν δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μπάνιο», τονίζει.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε το μωρό μπάνιο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού, είναι καλύτερο να το κάνετε μπάνιο τρεις φορές την εβδομάδα. Βέβαια, καθημερινά θα πρέπει να καθαρίζετε σωστά το μωρό στην περιοχή της πάνας μετά από κάθε αλλαγή.


Πηγή: govastileto.gr