Γιατί τα μωρά είναι σημαντικό να περνούν χρόνο μπρούμυτα;

Τα μωρά σύμφωνα με τους επιστήμονες μωρά πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα, καθώς έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος για αιφνίδιο θάνατο (Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου - SIDS). Ωστόσο, όταν είναι ξύπνια είναι εξίσου σημαντικό να αλλάζουν συχνά στάση σώματος καθώς έτσι γυμνάζουν το σώμα τους και σταδιακά ανακαλύπτουν πώς αυτό λειτουργεί.

Σύμφωνα με το intermountainhealthcare.org, τα μωρά που περνούν πολύ χρόνο ξαπλωμένα ανάσκελα, δεν γυμνάζουν επαρκώς τους μυς τους σώματός τους που στο μέλλον θα χρησιμοποιούν για να μάθουν να ισορροπούν, να μπουσουλούν και αργότερα να περπατούν.

Από ποια ηλικία μπορούν τα μωρά να ξαπλώνουν μπρούμυτα;

Το βρέφος μπορεί να ξαπλώνει μπρούμυτα ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του. Μπορείτε να το βάζετε πάνω στο στέρνο σας και να γυρνάτε το κεφαλάκι του εναλλάξ, μία να κοιτάει προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.

Ποια τα οφέλη της συγκεκριμένης στάσης του σώματος;

Περνώντας χρόνο μπρούμυτα τα μωρά ενδυναμώνουν τους μυς τους και μαθαίνουν σταδιακά να αποκτούν τον έλεγχο του πάνω μέρος του σώματός τους.
Επίσης, η συγκεκριμένη στάση του σώματος θέτει τις βάσεις για να μπορέσει το μωρό σας να φτάσει σε σημαντικά για την ανάπτυξή του ορόσημα όπως είναι να κάθεται μόνο του ή να μπουσουλάει.
 


Πηγή: govastileto.gr