Συνταγές
Ρεβιθάδα σε σάλτσα ψητής πιπεριάς

Η σημερινή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασσικής ρεβιθάδας που η γεύση της στηρίζεται στην ψητή πιπεριά φλωρίνης. Ο τρόπος που καίμε την πιπεριά εξωτερικά και μετά καθαρίζουμε τη σάρκα της είναι και η βάση αυτής της διαφορετικής συνταγή.
Μπορείς να τη συνοδεύσεις με κινόα, μαύρο ρύζι ή πλιγούρι, όπως έκανα εγώ!
Υλικά
- 200 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 1/2 κρεμμύδι, λευκό κομμένο σε κυβάκια
- 5 πιπεριές φλωρίνης
- 50 ml κρέμα καρύδας
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κτγ γλυκιά πιπεριά
- 1 κτγ καπνιστή πιπεριά
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να πάρει θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ακουμπάμε στο σχαροτήγανο.
- Τις αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά από τη μια πλευρά και έπειτα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά για ακόμα 5 λεπτά.
- Τις αφαιρούμε από το σχαροτήγανο, τις βάζουμε σε ένα μπολ και κλείνουμε το μπολ καλά με μια μεμβράνη.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια. Κρατάμε μόνο την ψίχα.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές με την κρέμα καρύδας, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μεχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και την κρέμα πιπεριάς.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με ρύζι, κινόα ή πλιγούρι.
Πηγή: Cool Artisan


