Συνταγές
Cupcakes με διπλή σοκολάτα

Σήμερα φτιάχνω super, διπλά σοκολατένια muffins και καλό θα ήταν να φτιάξεις την διπλή δόση όταν τα δοκιμάσεις, γιατί θα εξαφανιστούν αμέσως!
Υλικά
Για τα muffins
- 175 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. γάλα 3,5% λιπαρά
- 110 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτα περίπου 0.5 εκ.
- 110 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτα περίπου 0.5 εκ.
Για την κρέμα σοκολάτας
- 400 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τα muffins
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς, στον ανεμιστήρα.
- Στο ειδικό ταψάκι για muffins, βάζουμε 12 χάρτινες φόρμες ψησίματος στις θήκες για τα muffins.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι (από τα 175 γραμμάτια) και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μιξερ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα - ένα, και χτυπάμε καλά το κάθε αυγό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το baking powder σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και τα κομμάτια σοκολάτια στο μείγμα που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, «διπλώνοντας» το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 φόρμες ψησίματος στο ταψάκι για τα muffins.
- Ψήνουμε για 2-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα από πάνω.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθούν. Αφαιρούμε τα muffins από το ειδικό σκεύος και τα αφήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα σοκολάτας
- Σπάμε την κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομάτια με τα χέρια και την βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 watts.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων, αφαιρούμε την μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Το ξανασκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεί.
- Όταν πια έχουν κρυώσει «στολίζουμε» τα muffins με το σοκολατένιο frosting!
Πηγή: Cool Artisan


