Σαλάτα φούρνου με σος από ταχίνι



Η σαλάτα φούρνου έρχεται να αντικαταστήσει τον όρο “βραστά λαχανικά” που είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ανθρώπου που προσέχει τη διατροφή του. Στην ουσία επιλέγεις τα αγαπημένα σου λαχανικά, τα βάζεις με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις. Στη συνέχεια γαρνίρεις με φρέσκα λαχανικά και την αγαπημένη σου sauce.


Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 2 παντζάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/4 κουνουπίδι (μέτριου μεγέθους) κομμένο σε φουντάκια
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
Για τη sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • λίγο μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε μέσα το παντζάρι και το κουνουπίδι μαζί με το κουκουνάρι και το κολοκυθόσπορο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα αλλά να μην ξεροψηθούν
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce σε ένα ποτήρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.



Πηγή: Cool Artisan