Πότε είναι απαραίτητο το τεστ σχολικής ετοιμότητας



Κάθε παιδί είναι μοναδικό, έχει τα δικά του χαρίσματα και τους δικούς του χρόνους για την εξέλιξή του. Εμείς, ως γονείς, οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις εκπαιδευτικές του ανάγκες, ειδικά στη μετάβαση από το νηπιαγωγείο στην Α’ Δημοτικού, και να είμαστε σίγουροι πότε εκείνο θα μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σχολικές απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει το τεστ σχολικής ετοιμότητας, ώστε να αξιολογηθούν επιστημονικά οι δεξιότητές του.

Αν παρατηρείτε ότι το μικρό σας – στο νηπιαγωγείο – δεν αρθρώνει σωστά τα φωνήματα ή δεν αναγνωρίζει γράμματα και αριθμούς, αν δεν μπορεί να συγκεντρωθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, αν δυσκολεύεται να υπακούσει σε απλές ή και πιο σύνθετες οδηγίες, είναι σημαντικό να κάνει το Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας.

Η ειδική παιδαγωγός Μαρία Κωστα Ζώτου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Χαρισματικά Παιδιά», μιλά στην Εύη Φραγκάκη και εξηγεί στους γονείς παιδιών στο Νηπιαγωγείο πώς θα κρίνουν αν το παιδί τους χρειάζεται να το βοηθήσουν με το Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας.