Παιδί και ΔΕΠΥ: τι χρειάζεται να κάνουν οι γονείς



Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή. Εμφανίζεται στο 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, με σχέση συνήθως 3:1 υπέρ των αγοριών.

Η ΔΕΠΥ στα παιδιά συνήθως παρουσιάζεται μεταξύ 3 και 7 χρόνων και, κυρίως, συμπίπτει χρονικά, με την ένταξη στο σχολείο, όταν δηλαδή οι απαιτήσεις για προσοχή, οργάνωση και συμμόρφωση στους κανόνες είναι πιο έντονες πλέον προς το παιδί μας.
Στο βίντεο, που ακολουθεί, η ειδικη παιδαγωγός Μαρία Κωστα Ζώτου, με εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου «Χαρισματικά Παιδιά» μιλά στην Εύη Φραγκάκη για τους αποτελεσματικούς τρόπους, με τους οποίους μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί, ώστε να ενισχυθεί η απόδοσή του.

Παρακολουθήστε στο σύντομο βίντεο, οδηγίες για παρεμβάσεις στον χώρο εντός σπιτιού, ό,τι καλό είναι να γνωρίζουν οι γονείς για τη συμπεριφορά τους προς το παιδί με ΔΕΠΥ, καθώς επίσης και ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια.