Συνταγές
Μπιφτέκια κινόα με χούμους παντζάρι
Τα μπιφτέκια κινόα είναι ίσως η πιο υγιεινή και χορταστική εναλλακτική που μπορείς να έχεις για ένα χορταστικό μεσημεριανό! Μπορείς εύκολα να τα φτιάξεις και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη μέχρι και τρείς μήνες.
Υλικά
- 1/2 κούπα κινόα
- 1 κούπα ρεβίθια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κολοκυθάκι
- 2 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
- πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια απο το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (45-60 λεπτά).
- Θα βγουν περίπου 2 κούπες βρασμένα ρεβίθια.
- Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στην κουζινομηχανή (ή στο multi, σε δόσεις).
- Βραζουμε την κινόα με διπλάσια ποσότητα νερού μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, καπακώνουμε και αφήνουμε την στην άκρη. Θα βγουν περίπου 1 3/4 κούπες βρασμένη κινόα.
- Περνάμε τα λαχανικά από τον τρίφτη και τα τρίβουμε σαν τυρί
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμ τα λαχανικά για 5 λεπτά ή μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Καρυκεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα ρεβίθια και την κινόα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με την παλάμη για να γίνουν μπιφτεκάκια. στη συνέχεια τα ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Πηγή: Cool Artisan