Συνταγές
Σούπα κόκκινης φακής με καρύδα και λάιμ
Αξίζει απλά να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, που θα σε εκπλήξει με τη γεύση της.
Υλικά
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 300 γρ κόκκινες φακές
- 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 200 ml κρέμα καρύδας
- 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 4 λάιμ
- Μπούκοβο και δυόσμο για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια φαρδιά κατσαρόλα
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, την πάπρικα, το τζίντζερ και το ζωμό
- Μόλις πάρει βράσει ο ζωμός προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και την κρέμα καρύδας.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και στύβουμε 1/2 λάιμ πάνω από κάθε πιάτο σούπας
- Γαρνίρουμε με μπούκοβο και ψιλοκομμένο δυόσμο
Πηγή: Cool Artisan