Σουφλέ κολοκύθι

Zucchini Souffle Recipe, συνταγή, σουφλέ, κολοκύθι, λουκάνικο, παρμεζάνα, αυγά, μαρέγκα, meringue, eggs, sausage, parmesan, coolartisan, γαβριήλ Νικολαΐδης

Το κολοκύθι είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του σουφλέ! Το κάνει τόσο δροσερό και ανάλαφρο, βελούδινο και χορταστικό!

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι λουκάνικο κοτόπουλο ή λουκάνικο με πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 125 gr. αγελαδινό βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλαδάκια της ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κολοκύθι με το βούτυρο και με λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, τη μπέικιν, το παριζάκι, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και τέλος τους κρόκους.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα ιδανικά στην στρογγυλή φόρμα του σουφλέ με τα ψηλά τειχώματα ή σε ένα μικρό ταψί-δεν θέλουμε να είναι πολύ απλωτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.

Tip: Τα μικρά κολοκυθάκια είναι καλύτερα, γιατί δεν βγάζουν πολλά υγρά.


Πηγή: Cool Artisan