Λιχουδιές...
Τραγανά κουλουράκια κανέλλας με κόκκινο κρασί
ΥΛΙΚΑ
2 ½ φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. Τσαγιού κόκκινο κρασί
½ φλ. Τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. Τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
½ κ. γλ. Σόδα μαγειρικής
Αλεύρι κοσκινισμένο όσο σηκώνει (περίπου 1 κιλό)
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
Ανακατεύουμε σε λεκανάκι τη ζάχαρη και το λάδι με το σύρμα. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό και το ρίχνουμε στο μίγμα, όπως και το ξύσμα και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να δούμε ότι η ζύμη γίνεται εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια.
Δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα, για να μην σκληρύνουν τα κουλουράκια μας. Τα πλάθουμε σε πλεξιδάκια, ή κόβουμε με κουπ-πατ.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς , στον αέρα για 25’-30’.
Το mother.gr ευχαριστεί τη φίλη και συνάδελφο, Σοφία Γιαλλελή, που μας εμπιστεύτηκε τη συνταγή της!


