Βασιλιάς Κάρολος: Καλές συνήθειες που τον διατηρούν υγιή




Μπορεί να μην έχουμε μπάτλερ και προσωπικούς σεφ ή γιατρούς που θα τρέχουν κοντά μας από την πρώτη στιγμή που δεν θα νιώθουμε καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποιες καλές συνήθειες που έχει αποκαλύψει κατά καιρούς ο Βασιλιάς Κάρολος ή οι οικείοι του.

Δίνει προτεραιότητα στον καλό νυχτερινό ύπνο
Σε συνέντευξή της στο BBC, μια πρώην οικονόμος αποκάλυψε ορισμένες συνήθειες για τον ύπνο του βασιλιά. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν τόση σημασία, αυτό όμως που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι προτιμά να κοιμάται σε κρεβάτι με ορθοπεδικό στρώμα και ότι τηρεί το ωράριο του ύπνου του όσο περισσότερο του επιτρέπουν τα καθήκοντά του. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να κοιμόμαστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ, τηρώντας ένα όσο γίνεται σταθερό ωράριο όλες τις ημέρες της εβδομάδας ώστε να έχουμε ενέργεια, ευεξία και να μπορεί ο οργανισμός μας να "επιδιορθώνει" αυτές τις ώρες της ξεκούρασης τις αναπόφευκτες κυτταρικές φθορές.

Τρώει κάθε μέρα πρωινό
Σύμφωνα με τον πρώην προσωπικό του σεφ, Darin McGrady, ο βασιλιάς Κάρολος κατ’ αρχήν δεν παραλείπει ποτέ το πρωινό γεύμα. Η σταθερή επιλογή του είναι μείγμα δημητριακών και δαμάσκηνα ενώ μερικές φορές προτιμά ένα αυγό. "Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να καλύψουν τις ημερήσιες συνιστώμενες ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά από εκείνους που δεν το κάνουν, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία των σωματικών και γνωστικών λειτουργιών τους", σχολιάζει η Sanam Hafeez, PsyD, νευροψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Χαλαρώνει στη φύση
Όποιος έχει δει τη σειρά The Crown γνωρίζει ότι ο βασιλιάς Κάρολος αγαπά τη ζωή στη φύση, ενώ ένα από τα αγαπημένα του χόμπι είναι το ψάρεμα σολομού. Η επαφή με τη φύση έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, ανακουφίζει από το άγχος και συνήθως συνδυάζεται με κάποιας μορφής φυσική δραστηριότητα, λέει ο Kien Vuu, MD επίκουρος καθηγητής Επιστημών Υγείας στο UCLA των ΗΠΑ, "επιβραβεύοντας" αυτή τη συνήθεια του Καρόλου.

Αβγά για σνακ
Όταν δεν τα τρώει στο πρωινό, τα αβγά ποσέ είναι ένα από τα συνηθισμένα σνακ του βασιλιά. Πρόκειται για ένα χορταστικό και θρεπτικό σνακ, εξαιρετική πηγή χολίνης και πρωτεΐνης, ουσίες βασικές και οι δύο για τον υγιή μεταβολισμό των κυττάρων, που αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή για όλους μας για τις ημέρες που ο χρόνος… τρέχει.

Κάνει πράξη την οικολογική του διάθεση
Ο βασιλιάς Κάρολος δίνει μεγάλη έμφαση στη διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος και παρότι δεν είναι vegan έχει δεσμευτεί να μην τρώει κρέας ή ψάρι τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, καθώς η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι ένας από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς ρυπαντές. Πέρα από το όφελος στο περιβάλλον, η μείωση της πρόσληψης ζωικών προϊόντων είναι ένας πολύ καλός τρόπος πρόληψης των περισσότερων καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Πηγή: Capital.gr