Αδυνατίστε τρώγοντας τρεις φορές την ημέρα



Ίσως το να καθόμαστε τρεις φορές την ημέρα στο τραπέζι και να τρώμε κανονικά γεύματα να αποτελεί καλύτερη λύση από το να τρώμε πολλές φορές και από λίγο, λέει μια νέα έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Purdue στο West Lafayette της Indiana.

Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, και είχαν χαμηλής θερμιδικής αξίας διαιτολόγιο, αλλά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, αισθάνθηκαν πολύ καλύτερα και λιγότερο πεινασμένα όταν έτρωγαν τρία κύρια γεύματα την ημέρα, απ’ ότι όταν έτρωγαν έξι μικρότερα.

Ενώ όλοι οι ειδικοί συμβουλεύουν πως είναι καλύτερο για την απώλεια κιλών να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες τροφής σε συχνά διαστήματα, αυτό δε φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο της όρεξης! Αντιθέτως, όσοι τρώνε κανονικά γεύματα, έχουν ελαττωμένη όρεξη το βράδυ αφού έχουν χορτάσει από τα υπόλοιπα πλούσια γεύματα της ημέρας.

Είναι διαπιστωμένο ότι οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, είναι καλύτερες για τον έλεγχο της όρεξης, λένε οι επιστήμονες. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει κανείς να κάνει τη δίαιτα του Atkins (η οποία βασίζεται ακριβώς σε αυτή τη θεωρία). Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών παράλληλα με αυτή των πρωτεϊνών είναι η καλύτερη μέθοδος για να χάσει κανείς κιλά, τα οποία δεν θα τα ξαναπάρει αμέσως μόλις σταματήσει τη δίαιτα, αλλά και θα παραμείνει υγιής.