Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες στην εγκυμοσύνη

Headaches During Pregnancy: Migraine & Pregnancy Headache Relief

Αν υποφέρετε από ημικρανίες, είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, να απαλλαγείτε έστω και προσωρινά από αυτές, καθώς σύμφωνα με έρευνες στις περισσότερες εγκύους οι ημικρανίες τείνουν να μειώνονται, ακόμα και να εξαφανίζονται εντελώς.

Ωστόσο υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό γυναικών που θα παρουσιάσει επιδείνωση των ημικρανιών, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα να παρουσιαστούν ημικρανίες σε γυναίκες, που πριν μείνουν έγκυες δεν αντιμετώπιζαν τέτοιο πρόβλημα. Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τις ορμονικές μεταβολές που φέρνει μια εγκυμοσύνη και κυρίως την αύξηση των οιστρογόνων.

Η ημικρανία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, καθώς η έγκυος δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακα, που θα έπαιρνε κάτω από άλλες συνθήκες. Γι’ αυτό στην πραγματικότητα το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να προσπαθήσετε να προλάβετε την εμφάνιση μιας κρίσης ημικρανίας και ίσως σας φανούν χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές:
  • Αποφύγετε το άγχος και βρείτε τεχνικές ηρεμίας και χαλάρωσης, για παράδειγμα κάντε yoga ή μασάζ.
  • Πίνετε αρκετό νερό.
  • Ξεκινήστε ήπια γυμναστική.
  • Φροντίστε να κοιμάστε αρκετές ώρες.
  • Προσπαθήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο, στο οποίο θα σημειώνετε κάθε πότε έχετε κρίση ημικρανίας, για να το συζητήσετε αναλυτικότερα με τον γυναικολόγο σας.

Τέλος, σε περίπτωση που σας πιάσει ημικρανία, φροντίστε να ξαπλώσετε αμέσως σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, κλείστε τα μάτια σας και βάλτε μια δροσερή κομπρέσα στο μέτωπο σας.