Μυήστε τα παιδιά σας στον αθλητισμό



Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος και πιέζουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, όχι γιατί το ζητούν εκείνα, αλλά γιατί οι ίδιοι πιστεύουν ότι τους ταιριάζει ή απλά τους αρέσει.

Εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιους διασκεδαστικούς τρόπους να μυηθούν τα παιδιά σας στον κόσμο του αθλητισμού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ TV
Δεν χρειάζεται πολλή ώρα, αλλά λίγα λεπτά κάθε φορά. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες όχι μόνο ενός αθλήματος, αλλά διαφορετικών. Το παιδί από περιέργεια θα θελήσει να μάθει για το σπορ, που θα δει στην τηλεόραση, ενώ όταν δει διαφορετικά, θα «αποφασίσει» εκείνο με ποιο θέλει να ασχοληθεί.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Το επόμενο βήμα είναι να το πάτε σε ένα γήπεδο να ζήσει την εμπειρία του αγώνα από κοντά. Μπορείτε να επιλέξετε έναν μικρό αγώνα, ίσως ημιεπαγγελματικό, ώστε να αποφύγετε την πολυκοσμία ή τα επεισόδια.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Εάν -για παράδειγμα- του αρέσει το ποδόσφαιρο, δημιουργήστε το δικό σας πρωτάθλημα. Δώστε ονόματα στις ομάδες σας, φτιάξτε πίνακα με τις νίκες και τις ήττες κατά τους μεταξύ σας αγώνες, φοράτε σε κάθε αναμέτρηση το ίδιο χρώμα μπλούζας κλπ.

ΔΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Από την εποχή, που ήσασταν στην ηλικία του ή και αργότερα. Όταν κατακτήσατε με την ομάδα του σχολείου κάποιο τοπικό πρωτάθλημα, όταν τερματίσατε πρώτοι στο σχολικό 100άρι. Προσοχή μόνον, μην του πείτε ψέματα ότι ήσασταν ο καλύτερος. Ο μύθος εύκολα καταρρίπτεται.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΑΖΙ
Είναι το πιο βασικό! Ακόμα και, εάν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα το παιχνίδι, που έχει επιλέξει, εάν είστε κουρασμένοι, μην αρνηθείτε να παίξετε μαζί του έναν αγώνα μαζί του. Εσείς θα του κάνετε το πρώτο μάθημα, εσείς θα χάσετε για να δει ότι η ήττα δεν είναι κάτι «κακό», εσείς θα του διδάξετε το fair play.